Menu

Zaposlen na slovenski Policiji dal vetra našim zdravnikom: Vklopimo možgane in razmislimo

Lep dan 25. 11. 2016 ob 12:20

V zvezi z aktualnimi zahtevami nekaterih zdravnikov je svoj pogled na situacijo delil eden izmed zaposlenih v slovenski Policiji. Objavljamo njegove besede, v katerih je veliko hudomošnosti do glavnih zdravnikov, pa morda tudi resnice? Kaj menite? 

To je tekst uporabnika Klemna Udovča Clementina:

"V zvezi aktualne stavke zdravnikov in takojšnjega popuščanja njihove ministrice, se je v debati porodilo kar nekaj idej. Pazi zdaj!

Po nazoru naših ljubih vzdrževalcev telesnih funkcionalnosti predlagam, da tudi varuhi reda in miru uvedemo nekaj novosti. Kot prvo, v šali predlagam samoplačniško stezo na mejnem prehodu v času poletne sezone.

Podobno kot pri zdravnikih, pač enostavno plačaš in si takoj na vrsti. Brez kolon.

Z njo bi prav tako po nazoru zdravnikov upravljali samo policisti z najvišjimi mesečnimi prihodki, po tem, ko bi cel dan redne službe presedeli po pisarnah.

Stezo bi si lahko najeli kar na mejnem prehodu preko najemne pogodbe z ministrstvom. Ko bi "pacient" prišel na samoplačniško stezo, bi se recimo lahko naročil še za povratek v našo ljubo Slovenijo in si še dodatno olajšal čakanje. Predlagam cenik: 50 evrov za prehod.

V času izven sezone, ko pa so gneče manjše, pa preko Kuponkota recimo še bon za 20 % popust, da zadeva ne zamre. Isto bi recimo jaz, kot dežurni na policijski postaji, po 17.00 uri delal kot samostojni podjetnik policist še nekje do 24.00 in za svoje storitve jasno mastno računal, zraven pa preko najemne pogodbe uporabljal prostore in opremo policijske postaje. Se sliši trapasto, kajneda?

No, zdaj pa vklopimo možgane in razmislimo, če se točno to ne dogaja v posameznih primerih v zdravstvu! Podobno predlagam še kolegom na pravosodju.

Zakaj bi bili sodniki samo v času uradnih ur. Če ti je neka razsodba nujna in se ti mudi, enostavno plačaš samostojnemu podjetniku sodniku in bo popoldne v prostorih sodišča jasno zadevo prevzel in nedvoumno hitreje rešil. Ali pa recimo župan.

Naj bo popoldne še samostojni podjetnik - župan. Pa bo imel recimo možnost hodit flikat luknje na cesti, kot nekateri brez kančka razmišljanja pričakujejo od našega ljubega Marjan Šarec. Bizarno efektivno, kajneda?

K sreči lahko ostane samo hudomušna šala. No, vsaj v večini služb javnega sektorja. Ena stvar pa mi ni niti najmanj smešna. Kot zaposleni v javnem sektorju plačujem svoj prispevek od bedne mezde za zdravstvo.

Ker pa sem priden in rad delam imam še popoldansko obrt (jasno ne policijsko) in tam kot vzgledni državljan in podjetnik plačujem prispevek za zdravstvo iz še bolj bedne mezde. Kar bi pomenilo, da bi me morala zdraviti dva zdravnika, ki pa bi jih seveda moral še iz svojega žepa dodatno plačati (tretjič), če bi hotel biti na vrsti takoj.

No, tukaj pa zadeva NI več smešna, ampak skrajno bizarna.

Z lahkoto delite tole." 

 

Kakšno je vaše mnenje o tej temi?

Delite ga z nami spodaj v komentarjih.

 

KOMENTARJI