Menu

Prvi zakonski par na svetu z Downovim sindromom. Neločljiva tudi po 30. letih!

Gareth in Deana sta se prvič srečala leta 1981. Takrat je imel Gareth samo 17 let, Deana pa 19.

 

  

Danes, več kot trideset let pozneje, sta par še vedno zaljubljena in neločljiva. "Deana in jaz se dobro ujemava," pravi Gareth.

Deana je odkrila, da je prva stvar, ki jo je pritegnila k Garethu, bila njegova izstopajoča rdeča barva las. "Mislim, da ima rdeče lase, kot je barva ingverja.

 

 

Všeč mi je ingver. Takrat je imel tudi brado. Enake rdeče barve.

Tudi jaz imam lase barve ingverja," je dejala. Gareth pa pravi, da je bil zelo priljubljen, ko je spoznal Deano.

 

"Preden sem spoznal Deano, sem imel tri dekleta. Izbral sem pravo, in to je Deana," je razkril za Metro.

Vzhičeni par se je sprva začel kot dva dobra prijatelja. Njuni družini nista vedeli, kako resne so stvari med njima, dokler ni minilo 10 let.

 

 

"Nismo vedeli veliko o njunem razmerju, dokler niso začeli govoriti o svoji želji po poroki," je povedala Garethova 80-letna mati Anne.

Gareth je dodal: "Odšli smo na počitnice v Blackpool in tam sva si izrekla snubitveno prošnjo. To je bilo na Deanin rojstni dan."

 

Kmalu po zaroki sta se zaljubljenca zavezala drug drugemu pred družino in prijatelji 4. julija 1992, kar njun zakon dela najdaljši zakon nekoga s sindromom Down.

Deana pravi: "Še vedno ga ljubim. Poglejte ga, izgleda kot starček."

 

 

 

Kakšna neverjetna ljubezenska zgodba, ki je v nasprotju z vsemi možnostmi! Garethu in Deani želimo še veliko skupnih let, preživetih v ljubezni in sreči.

KOMENTARJI