Menu

10 stvari, ki se bodo zgodile vašemu telesu, če boste vsak dan uživali jajca ...

Lep dan 31. 3. 2017 ob 11:47

Vedno poskušajte nabaviti jajca iz proste reje, saj ne vsebujejo sestavin, kot so antibiotiki itd. Jajca so ena najbolj zdravih jedi na tem planetu, zato bi jih morali tudi po zadnjih znanstvenih dognanjih jesti pogosteje.

 

 

Dajemo vam 10 razlogov za to:

 

1. Jajca vas bodo obvarovala

Človeško telo proizvaja 11 aminokislin in 9 jih potrebuje za normalno delovanje. Jajca vam bodo dala teh 9 potrebnih. Če jih ne vnašate v telo, lahko vaše mišice izgubljajo moč, imate slabši imunski sistem, občutite utrujeno, vaši lasje in koža se prav tako poslabšajo.

 

2. Regulirajo holesterol

Verjetno veste, da vam zvišan holesterol lahko povzroča precej težav. Jajca so zdrav obrok, torej?

 

3. Krepijo imunski sistem

Pojejte vsaj dve jajci vsak dan in poskrbite za vaš imunski sistem, boj proti infekcijam in virusom. Jajca vsebujejo okrog 22 % dnevnega vnosa selenija, ki krepi odpornost in uravnava delovanje ščitnice.

 

 4. Zmanjšujejo tveganje za nastanek srčnih težav

Jajca povečujejo delež LDL delcev  in s tem zmanjšujejo tveganje za bolezni srca.

 

5. Stimulirajo možgane

Holin v jajcih daje s svojo hranilno vrednostjo vašemu telesu moč! Številne raziskave so pokazale, da pomanjkanje holina povzroča nevrološke bolezni in motnje kognitivnega sistema.

 

6. Jajca krepijo zobe in kosti

Jajca so eden izmed redkih naravnih virov vitamina D, ki ima pomembno vrednost za vašo kožo in zobe ter kosti. Jajca prav tako pomagajo povečati absorbcijo kalcija.

 

7. Izboljšajo ten kože in las

Jajca vsebujejo vitamine B2, B5 in B12. Ti B vitamini okrepijo vaše lase, kožo in oči. Prav tako ugodno vplivajo na delovanje vaših jeter in možganov.

 

8. Dajo vam občutek sitosti

Jajca so bogata z beljakovinami.  Študije so pokazale, da visoko beljakovinska prehrana vpliva na občutek sitosti. In jajca so nekje pri vrhu, ko gre za ta občutek sitosti, ki vam ga dajejo.

 

9. Zmanjšujejo stres in tesnobo

Že smo pisali o devetih aminokislinah, ki jih vsebujejo jajca. Te aminokisline prav tako lahko vplivajo na vaše duševno počutje. Študija iz leta 2004, ki jo je izvedla »National Academy of Sciences«, je pokazala, da lahko zmanjšate tesnobo in stres, če uživate sestavine, ki jih med drugim vsebujejo jajca.

 

10. Povečujejo raven energije

Vitamin B2 in drugi B vitamini v jajcih so dobri za raven vaše energije. Eno jajce vsebuje okrog 15% dnevno priporočenega vnosa vitamina B2! 

Vir: Healthyfoodhouse

Ne čakajte torej in posezite po jajcih vsak dan. Vaše telo vam bo hvaležno.

Delite te informacije še med vaše prijatelje in jim pomagajte do boljšega zdravja.