Menu

Mlad slovenski par živi v hiški na 17 kvadratnih metrih. Vso zelenjavo si pridelata na svojem ogromnem vrtu!

Lep dan 2. 2. 2018 ob 14:30

Robert Špiler in Tjaša Štruc sta po zaključenem študiju leta 2013, s polno glavo idej in mladostne energije, na gozdni jasi sestavila čudovito malo hiško ter poleg vzpostavila velik vrt.

Prelepo, da bi bilo res? Ničesar ne skrivata, posnetki so dovolj zgovorni sami zase.

Pri vsega 22. letih sta začela živeti njuno preprosto življenje in odkrivati lepote matere Narave.

Kot pišeta na svojem Facebook profilu, sta združila  Tjašino akademsko znanje (mag. biologije in ekologije) in večletno Robertovo prakso dela na vrtovih po Sloveniji.

Po mnogo uspešnih in tudi zgrešenih vrtnih poizkusih, so ostala le najboljša spoznanja - akademska, praktična, družinska, permakulturna in biodinamična, ki jih danes predajata naprej.

Uporabljata predvsem obilno kompostno zastirko v kombinaciji z ostalimi organskimi materiali, ki zaščitijo zemljo in imitirajo pogoje v Naravi.

Tako dosežeta rodovitna tla, mnogo manj pleveli in za 95% manj zalivanja; vse to brez prekopavanja ali obračanja zemlje.

Starejše vrtnarke in kmetje ob pogledu na zemljo vidijo zgolj trpljenje in delo. Robert vidi vrtnarjenje kot nekaj lahkotnega, kreativnega in sproščujočega, Tjaša pa kot vir okusne hrane, ki jo pridela z užitkom.

Ob sodelovanju z Naravo imata tudi veliko razlogov za praznovanje in veselje, ter seveda obilje domačih pridelkov.

Foto: Vrt obilja / Facebook

 

Mnogi so z njuno pomočjo že občutili veliko čudovitih trenutkov vrtnarjenja in ti božanski občutki so na voljo tudi tebi.

Spoznajte njuno zgodbo v videu: