Menu

Millijonar zgradi 99 majhnih domov, da zmanjša brezdomstvo v svoji skupnosti. To je pravi heroj!

Lep dan 7. 2. 2024 ob 10:32

Po prodaji svojega podjetja za nekaj deset milijonov tekmecu tale kanadski podjetnik uporablja dobiček, da zgradi skupnost majhnih domov za tiste, ki to najbolj potrebujejo.

 

 

V mestu Fredericton njegova tovarna zdaj vsake 4 dni proizvaja 1 majhen dom v prizadevanju ustvariti komunikacijo z 99 domovi in poslovno središče, da bi brezdomnim prebivalcem Frederictona dali pravo drugo priložnost.

Ustanovitelj 12 Neighbours Marcel LeBrun je imel uspešno podjetje za spremljanje družabnih medijev, ki ga je prodal ameriškemu tekmecu.

 


Zdaj svoj novi denar vlaga tja, kamor je vedno govoril - vsakič, ko je rekel, da je treba nekaj storiti glede problema brezdomstva v mestu.

Približno 1600 ljudi v New Brunswicku se je lani vsaj en dan znašlo brezdomnih, navaja CBC.

 

"Vidim se kot graditelj skupnosti, in res, kar počnemo tukaj, ni le gradnja male skupnosti, ampak gradimo skupnost v mestu, kako lahko pomagamo, da bo naše mesto boljše?" je povedal LaBrun za CBC.

 

Investiral je 4 milijone dolarjev lastnega denarja v projekt za gradnjo 99 domov, trenutno pa je na treh četrtinah poti tja.

Z donacijami in podporo provincijske in nacionalne vlade je skupnost 12 Neighbours skupno prejela 12 milijonov dolarjev.

 

 

Majhni domovi imajo vse:

popolnoma opremljeno kuhinjo, dnevne in spalne prostore ter celotno kopalnico.

Vsak ima majhen balkon, sončne panele na strehah in estetsko privlačno barvo.

 

 

Bili so predhodno zgrajeni v skladišču, kjer LaBrun zaposluje usposobljene prostovoljce za sestavljanje domov, ki jih nato premikajo težki stroji na betonske bloke, ki sestavljajo temelje. 


POGLEJTE VIDEO:

 

KOMENTARJI