Menu

Kako pogosto je potrebno menjati spodnje hlačke?

Lep dan 20. 10. 2023 ob 12:55

Da bi se izognili okužbam in boleznim vseh vrst, študije razkrivajo, da bi bilo treba spodnje hlačke menjati vsako leto. 

 

 

Daily Mail je pravkar razkril študijo o čistosti spodnjega perila in kako pogosto ga je treba zamenjati, da se preprečijo okužbe.

Po pričevanju več strokovnjakov naj bi bilo nujno, da se spodnje perilo menja vsakih dvanajst mesecev.

 

Dr. Shirin Lakhani, britanski estetski zdravnik iz Elite Aesthetics, je tudi izjavil, da pranje v pralnem stroju ne odstrani vedno bakterij s perilom in da bi lahko bilo odgovorno za okužbe, kot so glivice ali spolno prenosljive okužbe (STI).

 

Stephanie Taylor, strokovnjakinja za intimno zdravje in izvršna direktorica Kegel8, je tudi razkrila britanskemu časopisu, da je izbira spodnjega perila za spanje ali telovadbo ključnega pomena za ohranjanje zdravja nožnice.

 

 

Nekaj zlatih pravil za ohranjanje vašega spodnjega perila in intimnih predelov:

"Ne glede na vrsto spodnjega perila ostaja ugodno okolje za razmnoževanje bakterij, katerih pranje v pralnem stroju ni vedno dovolj, da bi jih popolnoma odstranili," pojasnjuje dr. Lakhani v Daily Mailu.

 

Toda menjava spodnjega perila vsako leto ima seveda svojo ceno, in ta pristop še zdaleč ni okolju prijazen.

Da bi se izognili metanju in vsako leto kupovanju novih, obstajajo neizpodbitni triki za ohranjanje čistoče spodnjega perila:

 

Pri nakupu dajte prednost "mehkim" materialom, ki so popolni za vsakodnevno življenje.

Tako se boste odločili za spodnje hlačke v slogu "druge kože" iz bombaža, svile ali mikrovlaken.

 

Upoštevajte, da je bombaž še vedno najboljša možnost.

V vsakdanjem življenju se izogibajte grobim materialom, kot je čipka, ki lahko povzroči drgnjenje in nelagodje.

 

Za ohranjanje intimnih predelov je ključnega pomena, da izberete pravo velikost hlačk.

Preozko lahko škoduje vašemu udobju in intimnemu zdravju, saj lahko povzroči neravnovesje v pH nožnice, pa tudi draženje.

 

Če je mogoče, se izogibajte nošenju spodnjega perila ponoči.

"Če ste nagnjeni k vaginalnim okužbam, je verjetno dobra ideja, da se izognete nošenju spodnjega perila ponoči, saj to zmanjša čas izpostavljenosti spolovil bakterijam in zmanjša kopičenje vlage," razlaga Stephanie Taylor v Daily Mailu.

 

Enako velja med športnimi aktivnostmi. Če tega ne morete storiti, se odločite za ustrezno spodnje perilo, ki ga boste uporabljali samo za ta namen.

Po končanem treningu jih takoj operite.

 

 

KOMENTARJI