Menu

Očeta posvojita 6 bratov in sester, da lahko ostanejo skupaj!

Lep dan 29. 11. 2023 ob 19:15

Leta 2021 sta očeta končno posvojila šest bratov in sester, ki so 5 let preživeli v rejništvu.

 

 

Našli so svoj večni dom in boljših staršev si ne bi mogli želeti. Steve in Rob Anderson-McLean, par iz Pensilvanije, sta posvojila šest bratov in sester, da bi ostali skupaj.

Za potrebo po posvojitvi Carlosa, 14, Guadalupe, 13, Marie, 12, Selene, 10, Nase, 9, in Maxa, 7, so prvič izvedeli leta 2018.

 

Ko sta očeta prvič videla njihovo sliko, sta se takoj počutila poklicana, da ju posvojita.

Par je vedel, da se veliko bratov in sester v sistemu rejništva loči, kar lahko povzroči trajno psihološko škodo. Niso želeli videti, da bi se to zgodilo tem bratom in sestram. Tudi država se je k sreči strinjala, naj ostanejo skupaj.

 

Tako je julija 2018 vseh šest otrok živelo pri očetih kot njuni rejenci.

Že po prvem tednu so bratje in sestre prosili nova starša, če lahko ostanejo za vedno. Z veseljem so hodili v živalski vrt, parke in se skupaj igrali na dvorišču.

 

V času, ko so bili v rejništvu, se nikoli niso imeli veliko priložnosti zabavati. Tako so vpijali izkušnje, kolikor je bilo mogoče, in želeli so si, da se nikoli ne končajo.

 

Steve in Rob sta najprej izrazila zaskrbljenost glede tega, kako bi se najstarejši brat, Carlos, odzval na istospolne starše. Ker je bil najstnik, so mislili, da bi lahko imel težave s prilagajanjem. K sreči se sploh ni zdel odvrnjen in se je dobro prilegal družini.

 

Vseh šest bratov in sester je preprosto hvaležnih, da imajo dva skrbna očeta, ki jim želita dati svet.

Najbolj se veselijo petkovih večerov v trampolin parku. A po posvojitvi uživajo v vsakem skupnem trenutku.Osemčlanska družina obožuje svoje novo skupno življenje

 

Očka sta se počutila tako srečno in blagoslovljeno, ko sta 23. maja 2019 uradno posvojila otroke. Steve je že imel dva sinova iz prejšnjega zakona, 25-letnega Parkerja in 21-letnega Noaha. Sodnik je paru povedal, da so odslej posvojeni otroci prav tako njegovi.

 

Ko sta očeta pogledala v hvaležne oči svojih novih otrok, ne bi mogla biti bolj srečna.

Tega posebnega dne nista nikoli pozabila, brate in sestre pa sta vedno obravnavala kot svoje biološke otroke.Po 1640 dneh, ki so jih preživeli v rejništvu, so bratje in sestre po posvojitvi končno dobili priložnost za normalno življenje.

Par pravi, da so otroci v njuno življenje vnesli toliko ljubezni in topline. Prav tako se odlično razumejo s prijatelji in širšo družino.

 

Steve in Rob Anderson-McLean sta par že skoraj dve desetletji.

Leta 2006 sta imela obred zaveze, preden sta se leta 2013 poročila v Marylandu. Ko sta Parker in Noah odrasla in se odselila, sta se počutila, kot da še nista končala z vzgojo otrok. Steve je rekel, da sta se potem, ko sta z Robom videla televizijsko oddajo o paru, ki posvoji brate in sestre, počutila navdihnjena, da storita enako.

 

Po raziskovanju posvojitev otrok sta izvedela, koliko bratov in sester se loči v sistemu.

To jima je zlomilo srce in želela sta preprečiti, da bi se to zgodilo. Tako sta v ZDA začela iskati otroke za posvojitev. Na spletni strani Ohia sta naletela na šest bratov in sester, ki so poročali, da so bili v rejništvu skoraj 5 let.

 

Na žalost so bila otroci žrtve zlorabe in zanemarjanja, starša pa sta leta 2017 izgubila skrbništvo nad njimi.

Junija 2018 sta se sprva uskladila z otroci v upanju, da jim bosta omogočila veliko boljše življenje. Bratje in sestre so naslednji mesec odšli živeti k očetoma, ostalo pa je zgodovina.

  

Po skakanju iz enega rejniškega doma v drugega je Steve natančno razumel, kako se počuti Max.

Vprašal je tudi Steva, ali bi lahko postal neposvojen, zato mu je oče zagotovil, da se to nikoli ne bo zgodilo. Rekel mu je, da bo vedno njun sin, kar je sporočilo, ki ga par ponavlja vsem otrokom. Želita zagotoviti, da otroci vedo, da ne gredo nikamor.

 

S parom živijo tri leta, a zdi se, kot da se poznajo že od nekdaj. Rob pravi, da so že vrsto let čustveno povezani.

Vsak dan ustvarjajo nove spomine in se počutijo blagoslovljeni, da imajo drug drugega. In njuna ljubezen ne pozna meja in pomaga preoblikovati otroke iz njihove burne preteklosti.

 

 

 

KOMENTARJI