Menu

V zavetišče je prispel kuža s sporočilom. Na ovratnici je imel srceparajoč zapis!

Lep dan 6. 3. 2023 ob 11:06

Izkušnja brezdomstva pomeni, da moramo vsak dan sprejemati težke odločitve. Takšna odločitev pa je bila sprejeta tudi v tej zgodbi.

 

 

Nedavno pa je bila objavljena fotografija srce parajočega zapisa, ki so ga našli pripetega na ovratnico zapuščenega psa.

Mešanko po imenu Lilo je pobral prijazen neznanec in jo pripeljal v zavetišče, kjer so izvedeli, da je bila psička zapuščena iz zelo žalostnega razloga.

 

"Ime mi je Lilo," je pisalo. "Prosim, ljubite me. Moja mama me ne more obdržati, saj je postala brezdomka z dvema otrokoma. Trudila se je po najboljših močeh, a pomoči ni dobila."

"Preveč stanem zanjo. Resnično me ljubi in sem odličen kuža in rad imam vse, zato vas prosim, ne zlorabljajte me."

 

V odprtem pismu lastnika psa so iz zavetišča zapisali, da čeprav je zapuščanje živali nezakonito, je ta primer izjema.

V zavetišču ne čutijo nič drugega kot sočutje do ženske, ki očitno preživlja težke čase.

 

 

"Zelo nam je žal, da ste se morali odločiti, da jo zapustite," so zapisali. "Vemo, da ima veliko ljudi trenutno težave s skrbjo za svoje ljubljenčke."

"Vemo, kako težko mora biti odreči se živali, ki jo imaš tako očitno rad, ker ji ne moreš zagotoviti oskrbe, ki jo potrebuje. Razumemo."

 

"Želimo, da veste, da je varna, in poskrbeli bomo zanjo po najboljših močeh," so nadaljevali.

"Naše osebje in prostovoljci jo bodo imeli radi, obdržali bomo njeno ime in obljubljamo vam, da se bomo potrudili, da ji poiščemo čudovit nov dom."

 

V zavetišču so še povedali, da upajo, da si bo premislila in se vrnila po psa.

Gospe želijo ponuditi pomoč pri iskanju sredstev, ki ji bodo pomagala obdržati svojega ljubljenega spremljevalca.

 

 

"Prosimo, vedite, da razumemo, ne bomo obsojali in smo tukaj, da pomagamo, kakor koli lahko," se je zaključila objava iz zavetišča.

 

Uporabnike družbenih omrežij je zgodba razžalostila, a že naslednji dan je zavetišče delilo čudovito fotografijo lastnice, ki se je ponovno srečala z Lilo. 

"Čeprav veliko podrobnosti še ne moremo deliti z vami, aktivno sodelujemo z družino, da bi jim zagotovili varno zavetje, zatočišče in sredstva, da ostanejo skupaj in se spopadejo z brezdomstvom," so zapisali.

"Hvaležni smo vsem, ki ste se zavzeli za družino in delili našo objavo. Presenečeni smo nad izlivom podpore."

 

"Zares je potrebna skupnost in vsi ste nam zagotovo pokazali, kako močna je naša – najlepša hvala." so dodali iz zavetišča.

 

 

Namesto da bi obsodil žensko, je to zavetišče pokazalo le sočutje in prijaznost.

Njihovo odprto pismo je bil mojstrski tečaj v ponujanju pomoči in spodbude drugim brez presoje, in vsi se lahko učimo iz njihovega zgleda.

 

Delite to zgodbo in spomnite druge, da so zavetišča polna takšnih zgodb in da ste lahko vi odgovor na težavo brezdomnega ljubljenčka!

 

 

KOMENTARJI