Menu

Presrečna žena je obvestila moža, da je postal oče. Dve uri kasneje je umrla ...

Lep dan 3. 6. 2024 ob 15:11

 

 

 

Medtem ko poteka preiskava o tem, kako je po urejenem porodu Elvira Huskanović (29) dve uri kasneje umrla na poti v UKC Tuzla, je novinar Dnevnega avaza obiskal žalujočo družino Huskanović v Doborovcih pri Gračanici.
 
 
 
Objokan mož preminule  Mehmed Huskanović, voznik v podjetju v Jelahu, je komaj zbral moč, da pove vse, kar je doživel tiste usodne noči.
 
Kot je povedal, je v sredo, 22. maja, odpeljal svojo ženo Elviro v gračaniško bolnišnico, da bi rodila, s petletno hčerko Nejro pa je čakal novice iz bolnišnice o novorojenčku, sinu in bratcu Elviru.
 
 
Foto: arhiv Facebook
 
“Tistega večera, po uspešnem porodu in rojstvu sina, me je ob 19.20 prva poklicala žena Elvira in, vsa srečna, rekla:
 
Da ti jaz prva čestitam, postal si drugič oče, rodila sem sina. Nejra in jaz sva jokala od sreče. Jaz sem čakal sina, Nejra pa bratca,” pripoveduje Mehmed.
 
A nekaj ur kasneje se je začela drama.
 
Ob 21.20 se je oglasil ginekolog, ki je vodil nosečnost njegove žene, in mu sporočil strašno novico.
 
“Rekel je, da se je nekaj zakompliciralo, poslali so jo v UKC, a je umrla do Lukavca.
 
Kratko sva govorila, mene je stisnilo, solze so tekle,
 
Nejra pa je spraševala: Kaj je bilo, kdaj bo mamica prišla domov? Poklical sem tasta Fikreta Gadžića in mu povedal, kaj se je zgodilo. Včeraj (četrtek, op. p.) sem šel v bolnišnico, prvič videl sina, iz bolnišnice pa so mi povedali, da bo Elvir nekaj časa ostal na oddelku,” pripoveduje Mehmed.
 
 
Kot so mu povedali, bodo zagotovili brezplačno hrano za otroka za tri mesece.
 
“Svakinja, bratova žena, bo skrbela za Elvira,” je povedal mož preminule porodnice Mehmed Huskanović in nam pokazal prazno posteljico in košaro v otroški sobi, ki sta bili kupljeni za Elvira.
 
 
Čakajo se izsledki obdukcije, da bi ugotovili vzrok smrti porodnice. Iz Splošne bolnišnice v Gračanici trdijo, da je porod potekal normalno, da sta Elviro porajala dva ginekologa ter da je bilo vse narejeno po standardih, a so se zapleti pojavili dve uri po porodu, kar je povzročilo smrt porodnice v rešilnem vozilu, ki je bilo skupaj z medicinskim osebjem poslano v UKC Tuzla.
 
Molimo za žalujočega moža in otroke, ki so prezgodaj ostali brez matere.

 

 

 

KOMENTARJI