Menu

Študije potrjujejo: starši trpijo za posledicami nespečnosti, ker jih skrbi za otroke, ko se odselijo na svoje

Lep dan 22. 1. 2019 ob 16:27

Starši se z odhodom otrok od doma soočajo različno. No, pravzaprav bi morali biti ponosni, da so vzgojili otroke do te mere, da so sposobni poskrbeti zase. A nekateri imajo skrbi, ki jim jemljejo spanec ...

 

In ko pride do tega, da starši ne morejo spati, ker preveč razmišljajo o svojih odraslih otrocih, ki so šli na svoje, nastopi problem.

Študija, ki so jo objavili v reviji The Gerontologist, razkriva, da pravzaprav precej staršev trpi za posledicami nespečnosti, ker jih skrbi za njihove starejše otroke.

To so le nekatere izmed stvari, ki skrbijo starše glede otrok: finančni status, zdravje otrok, njihova izobrazba, partnersko življenje in podobno.

 

TO PA JE NAJVEČJI PROBLEM ...

No, kot največja težava v tej raziskavi, se je izkazala, da starši trpijo za posledicami izgube smisla, ko se otroci nekoliko odmaknejo od njih in gredo na svoje.

»Sindrom praznega gnezda je občutek osamljenosti in žalosti, ki se pojavi, ko otroci zapustijo dom,« pa med drugim piše revija Psihology today (Psihologija danes).

 

Foto: Pixabay

VZDRŽUJTE STIKE

Da bi bili zadovoljni tako otroci kot starši, je zato toliko bolj pomembno, da vzdržujete stike in si s tem krepite občutek povezanosti.

 


Smo ti všeč?


x Zapri