Menu

Slovenski upokojenec je dvignil glas. To so besede, ki jih je namenil slovenskim politikom ...

Lep dan 3. 9. 2018 ob 15:15

Večina slovenskih upokojencev je dolga leta pravzaprav živela v iluziji upanja, da bodo imeli 1000 evrov pokojnine, kot jim je obljubljal Karl Erjavec.

 

Toda naši upokojenci so očitno spregledali.

Objavljamo zapis enega izmed njih, ki je svoje misli delil na svojem Facebook profilu.

To so misli Miloša Ivančiča:

 

»Da, res je.

Nam upokojencem nihče ne daje neke miloščine, to, kar ima danes ta država in nove generacije smo ustvarili samo mi in nihče drugi!

A tega vam pokvarjeni politiki in njihovi novinarčki ne bodo povedali, kaj šele priznali!


ZATO, ČE SOGLAŠAŠ, DELI NAPREJ!

Foto: Pixabay


Saj še danes skoraj vsi bivate v stanovanjih in hišah, ki so bile zgrajene v času socializma z našim delom, našim odrekanjem od plač za stanovanjske sklade.


Imeli smo tudi pokojninski sklad, ki je bil poln denarja, dovolj za naše penzije, pa ga je Peterletova ali DEMOSOVA vlada združila z državnim budžetom, da je lahko spravila v predčasne upokojitve miličnike UNZ, oficirje in druge, ki so jim bili nevarni.

Takrat se je govorilo tudi o več nepremičninah in stanovanjih, ki naj bi jih s tem denarjem kupili v sosednji Avstriji – za vsak slučaj, če bi morali bežati. 

Nato nas je Peterletova vlada z spremembo datuma obračuna inflacije ogoljufala pri izračunu penzij za inflacijo enega leta.


Drugi rop pa je opravila Ropova vlada, ki je v izračun osnove pokojnin skrila posebni količnik, ki osnovo za pokojnine vsako leto zmanjšije za 1,4 procente … in še bi lahko našteval.


IN NIKAR NE GOVORITE, DA DANES DELATE ZA NAŠE PENZIJE, KER ČE MI IN ŽE NAŠI STARŠI NE BI ZGRADILI TOVARN, PODJETIJ, ŠOL, BOLNIC ... KJE BI VI DELALI!

 


In še veliko bolje bi živeli, če ne bi dovolili lopovom in kolaborantom, da pokradejo ali razdelijo gozdove, največje in najboljše tovarne, podjetja itd.

Ne gre torej samo za solidarnost med generacijami, ampak tudi za pošten in zaslužen odnos do starejših.


Pa ne pozabite: 

Tega od česar živite vam niso dali tako imenovani demosovci ali osamosvojitelji, ampak tisti, ki so zgradili to domovino, jo dvignili iz zaostalosti in ruševin.«

 

 

 

Kaj menite o teh besedah slovenskega upokojenca? 

Vaše razmišljanje lahko oddate spodaj v komentarjih ... 

 

 


Smo ti všeč?


x Zapri