Menu

Njihovega brata in sina so premagale droge. To osmrtnico bi morali prebrati vsi starši ...

Lep dan 30. 12. 2016 ob 11:21

Tragična, a mogočna osmrtnica za 22-letnika Claya Shepards se je močno razširila. Krepko sporočilo, da neizmerno ljubite svojo družino in se ne bojte se prositi za pomoč, je navdihnilo ljudi s vsepovsod.

Osmrtnica, ki opisuje Clayovo nevsakdanjo smrt, namiguje na prevelik odmerek drog, ki je povzročil njegovo smrt.

Govori o globoki ljubezni do njegove družine in njihovo podporo v nekaj poskusih na rehabilitaciji. Sporoča pa tudi, da "tudi če je gladina mirna, lahko voda vre pod njo«.

"To sporočilo ni poskus, da bi okrivili kogarkoli za Clayovo smrt," ja zapisala njegova družina.

Dodali so, da so take vrste osmrtnico zapisali v upanju, da drugim družinam predstavijo način za razumevanje, skozi kaj njihovi otroci lahko gredo skozi in kako bi lahko preprečili enako usodo kot njihovem sinu.

"Naš karizmatičen, lep sin in brat je umrl nedeljo zjutraj zaradi prevelikega odmerka drog. Clay je bil najmlajši od štirih otrok, vzgojen v ljubečem domu v Apexu skupaj z dvema bratoma in eno sestro.

Navzven je Clay deloval kot da ima vse: inteligenco, samozavest, atletske sposobnosti, višino, lepe modre oči, širok nasmeh, fantastično duhovitost in sposobnost za graditev odnosa z vsakomer.

Navznoter je bil Clay občutljiv in je imel boje, ki jih je skril tudi pred svojimi bližnjimi.

Z vsem srcem smo ljubili Claya, vendar zdaj vemo, da ni bilo dovolj, da bi ga obvarovali pred svetom.

To sporočilo ni poskus, da bi okrivili kogarkoli za Clayovo smrt. To ni izbruh naše jeze in frustracije na svetu, kjer se droge lahko naročijo in dostavijo prek interneta.

 

To osmrtnico pišemo v upanju, da lahko zagotovi vpogled tistim, ki morajo spremeniti svoje vedenje.

Clay je bil dober študent, dostojen športnik in zelo simpatičen otrok. S svojimi na videz neskončno pozitivnimi lastnosti je imel možnost, da postane karkoli - od privlačnega politika do briljantnega inženirja.

Vendar droge so se začele prikrasti Clayovo življenje, medtem ko je bil v srednji šoli. Ko so se težave začele, je njegov oče z njim navezal neverjetno vez.

Čeprav Clay nikoli ni mogel biti popolnoma iskren o svojih težavah, je njegova ljubezen in spoštovanje do svojega očeta postala rešilna bilka v zadnjih nekaj letih.

Odvajanje od drog je večkrat je uspešno zaključil, ampak hrepenenje, ki je prihajalo iz prave zasvojenosti, je bilo več, kot je bilo mogoče premagati.

Medtem ko smo bili vedno prepričani, da smo imeli vsaj nekaj rešitev za Clayove probleme, se je njegova sposobnost za skrivanje in prikrivanje odvisnosti izkazala za močnejšo od naših starševskih (in bratovskih) šesti hčutov.

Skrbi, ki smo jih čutili, ko smo gledali Clayov boj, so bile nadomeščene z globokimi občutki izgube, ki zdaj obstajajo, ker vemo, da ne bomo nikoli več videli njegovega nasmejanega obraza.

Kljub temu se lahko nasmehnemo, ker vemo da je bil zadnja komunikacija, ki smo jo imeli s Clayem pogovor med materjo in sinom: "Ljubim te", tako kot bi moralo biti.

Vsem otrokom – to sporočilo je preprost opomnik, da obstajajo ljudje, ki vas imajo radi, z vsem, kar imajo, in ne glede na to, kaj počnete – naj vas ne  bo preveč strah ali sram ali karkoli, da zaprosite za pomoč.

Za vse starše, bodite pozorni na svoje otroke in svet, ki se vrti okoli njih - tudi če je gladina mirna, lahko voda pod njo vre.

Clayevi boji so se končali.

Končno je v miru.

Pogrešali bomo njegov smisel za humor, njegovo igro, kuhanje, nasvete za sajenje in ritem na plesišču.

Zbogom Clay, ljubimo in pogrešamo te.

Mama in oče, Cole, Wade in Jess, Jean-Lucas"

 

 


Komentarji
  1. Gost - Ime Gost - Ime

    Odgovori

Komentiraj

Prijavi se ali komentiraj kot gost:
Smo ti všeč?


x Zapri