Kako pravilno zarezati kostanj? Slovenec razkriva preprost trik za popolno lupljenje.
Slovenec pokazal, kako zarezati kostanj: Tako ga boste enostavno olupili!
Na družbenem omrežju Facebook je te dni pristal video posnetek, pri katerem lahko spremljamo enostaven trik za pripravo pečenega kostanja.
Slovenec je pokazal svoj način, kako zarezati kostanj, da ga po peki najlažje olupimo, s svojim načinom pa je navdušil mnoge na spletu.
"En trik, če pride komu prav, kako najlažje olupit kostanj, ko je pečen?
Z leti sem preizkusil različne metode... Ta se je izkazala za najboljšo," je ob video posnetku zapisal Igor.
Za lažje rezanje lahko kostanj namočite v mlačno vodo, saj se bo tako lupina omehčala.
Nekateri prisegajo na zarezo v obliki križa čez kostanj, spet drugi pravijo, da je veliko boljši rez čez skoraj cel kostanj.
Tako se bo lupina široko razprla in vam olajšala delo pri lupljenju kostanja.
Prav takšen način je izpostavil tudi avtor video posnetka, ki je nato pokazal, kakšen je končni rezultat po peki kostanja.
Pa dober tek!
VIDEO:
KOMENTARJI