Menu

Fantek se je rodil brez roke. Toda zdaj lahko z obema rokama objame svojega bratca!

Lep dan 18. 1. 2023 ob 19:11

Jacob se je rodil 8 tednov prezgodaj brez leve roke in vsi so mislili, da mu ni mogoče pomagati. Vendar je od nedavnega to postalo mogoče.

 

 

Gemma Turner in Chris Scrimshaw, dečkova starša, sta skupaj zbrala 16.000 funtov, da bi sinu podarila funkcionalno protezo. 

Strokovnjaki so prej menili, da je takšna proteza možna le, če ima pacient roko, daljšo od komolca. Zato Jakobu do zdaj nihče ni mogel pomagati.

 

 

Toda podjetnik Ben Ryan je imel višjo tendenco – njegovemu sinu Sōlu so pri desetih letih amputirali roko.

Odločil se je, da pusti predavanja iz psihologije in ustanovi podjetje Ambionics ter razvije specializirano hidravlično protezo.

 

Ambionics je nedavno postal del poljskega protetičnega podjetja Glaze, mali Jacob pa je bil eden prvih ljudi, ki jim je podjetje pomagalo. 

Jacobova družina je želela popolno protezo – način prilagajanja komolca v različne položaje in prijemalni mehanizem.

 

Podjetnik mu je to omogočil - komolec je mogoče nastaviti zahvaljujoč drsni “ključavnici”, roka pa se bo zaprla, ko bo Jacob stisnil gumijasti del, napolnjen z vodo. 

Vendar pa je za Jaocba veliko bolj pomembno to, da ima močno in zeleno roko, tako kot pravi superjunak.

 

"Kar si je Jacob zamislil, se je uresničilo," je dejal Ryan. 

Nedavno je Jacob dobil novo roko. Pravi, da se popolnoma prilega njegovemu telesu in da je "prekoračil njihova pričakovanja".

 

 

Zdaj lahko objema brata in ga drži za roko.

 

Gemma, Jacobova mama, je rekla, da je res čudovito videti svojega sina z novim “aparatom”. Trdi, da je Jakobu proteza zelo všeč in da jo je sprejel z velikim navdušenjem.

 

Povedala je, da si Jacob ni želel proteze, ki ne bi delovala, in da “noče izgledati kot vsi ostali” – zato je proteza postala zelena.

 

Naj mladenič živi čim bolj lepo življenje. Delite naprej to v njegovo podporo!