Menu

Njegov sin se je boril z levkemijo. Sodelavci so mu donirali več kot 3000 ur dopusta, da je bil ob njem!

Lep dan

Andreas Graff, oče samohranilec, se je soočil z eno najtežjih odločitev v svojem življenju, ko so njegovemu 4-letnemu sinu lani diagnosticirali levkemijo.

 

 

 

Graffov plačani prosti čas ni bil niti približno dovolj, da bi zadovoljil potrebe njegovega sina, in bal se je izgube službe – kar bi njegovo majhno družino postavilo v še težji položaj.

 

Na srečo je vodja oddelka za človeške vire njegovega podjetja sodeloval z vodstvom in sindikatom delavcev, da bi ustvaril prostovoljno zbiranje donacij za plačilo nadur drugih zaposlenih.

Foto: Anna Spiess

 

Zanimivo je, da je vsak zaposleni – več kot 700 jih je – prispeval v sklad in daroval skoraj 3300 ur, da je Graff lahko skrbel za svojega sina!

 

"Brez te velike podpore bi bil brezposeln," je Graff povedal lokalnemu nemškemu časopisu Oberhesische Presse. 

Vodstvo in sindikat delavcev sta se tokrat združila, da bi našla rešitev — kar je preredko.

 

Graffovi osebni izzivi so postali le še bolj zapleteni, potem ko je leta 2017 zaradi bolezni srca izgubil ženo.

 

Če bi družinski dopust združil s časom žalovanja, bi bil njegov ranljivi položaj še toliko bolj nevaren.

Dodaten prosti čas, ki so ga podarili njegovi sodelavci, mu je omogočil, da je več kot eno leto odsoten, saj je vedel, da bo imel polno službo in ugodnosti, ko se vrne na delo.

"Odziv naših zaposlenih je bil neverjeten," je za časopis povedala vodja kadrovske službe Seidel Pia Meier. "Ni ga, ki ni daroval svojega dopusta."

 

Zgled Graffovih sodelavcev in vodstva njegovega podjetja kaže, da se najboljši ljudje združujejo, ko je to najbolj potrebno.