Menu

Ne pije in ne kadi, se zdravo prehranjuje in ukvarja s športom. Kako je dobil raka?! Poglejte kaj je povedal onkolog ...

Lep dan 26. 11. 2021 ob 20:03

Rak je danes eden izmed najpogostejših vzrokov smrti, kateri po statističnih podatkih vzame življenje vsakega četrtega človeka. Ljudje pa preveč pogosto ne poznamo stvari, katere sploh povzročajo raka.

 

 

Mnogi poskušajo preprečiti raka, tako da ne kadijo, ne pijejo alkohola, se ukvarjajo s športom in se zdravo prehranjujejo.

Povrh tega pa še uvajajo tehnike sproščanja in zmanjšujejo stres, pa vendar kljub temu dobijo raka – zakaj?

 

(FOTO: Pixabay)

 

Dr. Vishal Rao, ki je onkolog, je prejel ravno to vprašanje od enega izmed svojih bolnikov z rakom.

Zanimalo ga je, zakaj je dobil raka, čeprav je upošteval vse zgoraj zapisane priporočila.

 

(FOTO: Pixabay)

 

Povedal je, da genetika ni edina, ki ima vpliv na bolezni, temveč so rakotvorne snovi, ki vstopajo v naše telo bolj tvegajoče.

Najprej so pesticidi, nima se smisla zavajati, da sta zelenjava in sadje, kupljena v velikih trgovinah, brez kemikalij.

 

 

Drugič, če nam je to všeč ali ne, vsak dan zaužijemo ogromne količine konzervansov.

Prisotni so v praktično vseh izdelkih, vse od kruha pa do majhnih čokoladic.

 

(FOTO: Pixabay)

 

Ljudje pozabljajo, da bosta tudi olivno olje in sol ohranila hrano v dobrem stanju, brez da bi morali uporabiti škodljive kemikalije!

In zakaj so konzervansi lahko tako slabi?


(FOTO: Pixabay)

 

Vzemimo za primer natrijev benzoat in natrijev nitrit, za katere so raziskave pokazale, da vodita do raka želodca.

Posledično pa odvisnost od gaziranih pijač ni dobro sprejeta ...

 

(FOTO: Pixabay)

 

Da ne pozabimo še na negativen vpliv sladkorja na naše telo, zlasti sladila in ojačevalce okusa, ki so praktično gojišče za rakave celice.

Opustitev kajenja, ter izogibanje alkohola in nezdrave hrane je le pol uspeha, kaj pa lahko storimo, da se izognemo še vsej tej rakotvorni hrani?

 

 

KOMENTARJI