Menu

10 stvari, ki jih ne morete kupiti z denarjem

Lep dan 30. 10. 2019 ob 8:00

 

 

1. LJUBEZEN

Denar lahko kupi poželenje, privlačnost in moč  ... vendar pa ne more kupiti ljubezni. To je zato, ker je ljubezen nekaj intimnega, nekaj srčnega, nekaj skrivnostnega. Denar ni nič od tega. Denar je le preprosta metoda za izmenjavo - nič več in nič manj.

 

 

 

 

2. RESNICA

Z denarjem lahko kupite vpliv, vendar resnica ima večjo moč. Denar se pogosto porabi za spodbujanje prepričanj ali agende. Lahko pa ga celo porabimo za oblikovanje lažnih raziskav, za krepitev nekega mnenja. Definitivno največkrat zmaga denar... na kratek rok.

Ne glede na to koliko denarja porabite za to, da prikrijete resnico, bo nekega dne razkrita.

 

3. ČAS

Vsaka minuta je čas, ki ga nikoli več ne boste dobili nazaj.

Noben znesek denarja ne more obrniti ure nazaj. Življenje moramo preprosto živeti v trenutkih.

  

4. MIR

Gojenje misli je edino, kar vam bo dejansko prineslo mir.

Še pomembneje je, da vaš notranji mir ni odvisen od višine denarja na vašem bančnem računu. Tako trenirate svoj um, postavljate pričakovanja in določate, kaj vam resnično pomeni notranji mir.

 

5. TALENT

Darila in sposobnosti, ki jih imate v mislih in telesu, so neprecenljiva. Medtem ko nam denar lahko pomaga pri razvijanju talenta, pa ga nikakor ne more kupiti.

Poleg prirojenega talenta obstaja tudi sposobnost učenja neke veščine; tudi tega ni mogoče kupiti z denarjem. Mentalni procesi in spretnost uma ter telesa ne bodo nikoli na prodaj... so neprecenljivi.

 

6. ZDRAVJE

Kljub temu, da denar lahko kupi zdravstveno oskrbovanje in zdravila, pa zdravja ne more nadomestiti, ko ga ni več. Hkrati dejavnosti, kot so vadba, preventivna medicina in naravna samooskrba, stanejo skoraj nič.

 

7. STATUS

Nesramni ljudje so povsod, tudi v višjih sferah družbe. Kako se do nekoga spoštljivo ravnati, očitno ne izvira iz denarja.

 

 

8. PRAVI PRIJATELJI

Posedovanje denarja lahko zagotovo pritegne ljudi, ki želijo biti prijatelji, vendar ne zagotavlja pravega prijateljstva.

Pravi in trajni prijatelji so tisti, ki nam vedno stojijo ob strani.

 

9. ZNANJE

Informacije, ki jih nabirate, elemente vašega intelekta in načine, kako izkazujete modrost, ni mogoče nikoli kupiti. Ste se že kdaj vprašali, zakaj se zdi, da nekateri najbogatejši ljudje delujejo na najbolj idiotski način? To je zato, ker je denar ali kaj drugega vplivalo na njihove miselne procese.

 

10. SPREJEMANJE

Morda je najpomembneše od vsega sprejemanje - sposobnost biti zavestno prisoten in sprejemati vsako situacijo na neimpulziven način. To izjemno darilo, ki spreminja življenje.

 

 

Sposobnost cenjenja vsakega trenutka v našem življenju je darilo, ki ima višjo vrednost kot vsak denar. Kljub vsemu, če bi prakticirali navzočnost in sprejemanje skozi naše življenje, potem sploh ne bi rabili denarja.

 


Delite naprej in dajte še ostalim vedeti, da ni vse v denarju.

 

 

 

 

 


Brezplačna dostava!

Vlažilec zraka Barva Rjava