Menu

Angleška veriga trgovin začela revolucijo. Do leta 2025 se želijo znebiti plastike v svojih trgovinah!

Lep dan 18. 10. 2019 ob 12:43

 

Nedavno se je ena največjih verig supermarketov v Angliji odrekla 1,284 plastičnih odpadkov s strani preskrbovalne verige v roku enega leta.

To vključuje rezila,  vrečke, pokrove in pladnje.

 

 

A to še ni vse!

Sainsbury bo tako začel še z opuščanjem 489 ton plastičnih vrečk, ki so trenutno uporabljene za nakupovanje sadja, zelenjave in pekovskih izdelkov.

 

Stranke, ki uporabljajo vrečke pri nakupovanju sadja in zelenjave, bodo morale s sabo nositi ali svoje vrečke ali pa bodo morale kupiti vrečke za ponovno uporabo iz reciklaže.

Za nakupovanje pekovskih izdelkov pa bodo uporabljene papirnate vrečke. 

 

 

 

 

To je dodatek, ki zadostuje njihovim zahtevam, saj želijo, da je vsa plastika do leta 2025 primerna za ponovno uporabo ali da se bo lahko sama razgradila.

 

Podjetje se je prav tako obvezalo, da bo zamenjalo njihov črn plastičen pladenj, plastično sadje in pakiranje za zelenjav, PVC in poliestrske pladnje ter plastične pladnje za jajca z eko alternativo.

Generalni direktor Mike Coupe je rekel, da so povsem predani zmanjševanju nepotrebe plastike v Sainsburyjevih trgovinah.

 

Prav tako njihove stranke pričakujejo, da bodo odstranili in zamenjali vso plastiko, katero lahko nadomestijo z nečem drugim ter da bo to še vedno lahko opravljalo njen namen.

Odlična poteza tega veletrgovca!

 

 

 

 

 


BREZPLAČNA DOSTAVA!

Vlažilec zraka Barva Črna