Recept za te japonske palačinke je osvojil internet. Vaši gostje si bodo obliznili prste!
Spoznajte čudovit recept za japonske palačinke. Okus in videz sta naravnost čudovita. Lahko jih postrežete z enakimi prelivi kot običajne palačinke. Poskusite pa nujno z javorjevim sirupom.
Sestavine:
- 150 g pinjenca
- 125 g moke
- 25 g masla
- 1/2 čajne žličke pecilnega praška
- 3 rumenjake
- ščepec soli
- 30 g sladkorja (še boljše stevia)
- lupina 1/4 limonea (če ne dodamo lupine, uporabimo 1 čajno žličko vanilijevega sladkorja).
- 1/2 čajne žličke limoninega soka
Priprava:
V skledo damo pinjenec, rumenjak, limonino lupino in stopljeno maslo.
Zmešamo in dodamo moko, pecilni prašek in sol. Dobro premešamo.
V drugi posodi pripravimo beljak 3 jajc, dodamo limonin sok in postopoma dodamo sladkor.
Združimo stepene beljakovine s preostalo mešanico.
Nato pecite v ponvi približno 3 minute na vsaki strani, dokler se vse lepo ne zapeče.
Lahko jih postrežemo z enakimi prelivi kot običajne palačinke.
Priporočamo pa javorjev sirup.
VIDEO:
KOMENTARJI