Menu

Recept za te japonske palačinke je osvojil internet. Vaši gostje si bodo obliznili prste!

Lep dan 3. 7. 2019 ob 14:00

Spoznajte čudovit recept za japonske palačinke. Okus in videz sta naravnost čudovita. Lahko jih postrežete z enakimi prelivi kot običajne palačinke. Poskusite pa nujno z javorjevim sirupom. 

 

 




Sestavine: 

- 150 g pinjenca 
- 125 g moke 
- 25 g masla 
- 1/2 čajne žličke pecilnega praška 
- 3 rumenjake
- ščepec soli 
- 30 g sladkorja  (še boljše stevia)
- lupina 1/4 limonea (če ne dodamo lupine, uporabimo 1 čajno žličko vanilijevega sladkorja). 
- 1/2 čajne žličke limoninega soka 



Priprava:

V skledo damo pinjenec, rumenjak, limonino lupino in stopljeno maslo. 

Zmešamo in dodamo moko, pecilni prašek in sol. Dobro premešamo. 



V drugi posodi pripravimo beljak 3 jajc, dodamo limonin sok in postopoma dodamo sladkor. 

Združimo stepene beljakovine s preostalo mešanico. 

 


Nato pecite v ponvi približno 3 minute na vsaki strani, dokler se vse lepo ne zapeče. 

 

 

Lahko jih postrežemo z enakimi prelivi kot običajne palačinke. 

Priporočamo pa javorjev sirup. 

VIDEO: 

 

 

KOMENTARJI