Menu

Poletna poslastica: Zamrznjeni čokoladni zvitki v bananinih rezinah!

Lep dan 2. 7. 2019 ob 14:27

Poletje je čas za preizkušanje novih in okusnih eksotičnih sestavin. Tale recept je zelo preprost, končna pojedina pa primerna za vsak trenutek poletja. Navdušeni boste. 

 

 

 

Sestavine so arašidovo maslo, banane in čokolada (za tiste, ki želite brez sladkorja, jo seveda lahko dobite v naravni obliki ali pa uporabite kakav).

 

Priprava za 4 obroke

Čas priprave: 15 minut

Sestavine:

  • 2-3 banane, narezane
  • 1/3 skodelice naravnega arašidovega masla
  • 1/2 skodelice čokolade (lahko si torej omislite tudi kakavovo varianto ali temno čokolado)

 

 

 

Navodila:

1. Med dve rezini banan razporedite približno dve čajni žlički arašidovega masla.

 

2. Vse zvitke banan postavite na pekač, obložen s pergamentnim papirjem. Zamrznite za približno eno uro. Zaradi tega je potem banane lažje potopiti v čokolado.

 

3. Čokoladne rezine raztopite. Dodajte kapljico olja, če se čokolada začne nabirati, in jo premešajte, dokler ni gladka.

 

4. Polovico vsake bananine rezine potopite v stopljeno čokolado in jo položite nazaj na pekač.

 

5. Zamrznite, dokler se banane in čokolada ustrezno ne strdijo.

 

6. Ostanke v zamrzovalniku shranjujte v zaprti posodi.

 

Pa dober tek!

  

 

 

 

KOMENTARJI