Menu

Raziskave potrjujejo: ženske naj gredo na počitnice s prijateljicami, potem bodo srečnejše in zadovoljnejše!

Lep dan 8. 3. 2019 ob 14:35

To je dobra novica za vse ženske. Morda ste jo že kje zasledile, toda zdaj imate še dodatno potrditev na vaš današnji praznik. 

 

Nekatere študije namreč zatrjujejo, da morajo ženske iti na počitnice z dobrimi prijateljicami.

Zdaj so dokazi znanstveni.

Izkazalo se je namreč, da imajo takšne počitnice velik vpliv na duševno stanje žensk. 

Revija Southern Living je leta 2016 izvedla študijo in prišla do naslednje ugotovitve:

- Čas, ki preživijo ženske s prijateljicami, povečuje izločanje oksitocina – hormona, ki ga imenujemo tudi hormon ljubezni.

Oksitocin se sprosti, ko se človek počuti dobro v družbi, kar mu prinaša občutek sprejetosti, s tem pa večje samozavesti. 

 

- A to še ni vse. Tovrstna potovanja namreč lahko celo podaljšajo življenje.

Študija, v katero je bilo zajetih več kot 308.000 ljudi je pokazala, da ljudje, ki imajo močnejše družbene vezi, živijo dlje.

- V drugi študiji iz leta 2015, ki je vključevala podatke iz več kot 70 študij, so raziskovalci ugotovili, da je pomanjkanje socialnih vezi povezano z enakimi zdravstvenimi tveganji, kot če bi pokadili 15 cigaret na dan.

Psiholog William Chopik iz Michigan State University pravi: 

"Imeti nekaj res dobrih prijateljev lahko močno vpliva na naše zdravje in dobro počutje, zato je zelo pametno, da vlagamo čas v prijateljstvo, ker nas bo to naredilo srečnejše." 

Imate torej dovolj razlogov, da pošljete ta članek še vašim prijateljicam. Enako seveda velja tudi za moški del bralcev.

 

 


Smo ti všeč?


x Zapri