Menu

Ganljivo pismo babice novorojeni vnukinji: V življenju se lahko zgodi karkoli. Najpomembneje je, da ne obupaš!

Lep dan 22. 10. 2018 ob 13:26

"Ne trdim, da vem o življenju vse, vendar konec koncev sem tvoja babica in želim, da si srečna. Ti moji nasveti te pri tem ne bodo ovirali!"

 

Tako se začenja pismo babice svoji novorojeni vnukinji, ki vam bo seglo v srce.

Prepričani smo, da bi ga morali prebrati tako otroci kot starši.

In to večkrat v življenju:

 

"Draga moja vnukinja, to pismo bi morala napisati pred četrt stoletja tvoji mami,

vendar sem imela takrat petindvajset let in sem se ukvarjala z drugimi vprašanji:

kako naj nahranim družino, mi bo uspelo odpeljati otroka v vrtec in priti pravočasno na predavanje?

Tvoj dedek je delal nočne izmene in ni mogel biti prisoten, ko je tvoja mama vso noč jokala zaradi pogostih otroških bolezni.

Zdaj imam petdeset in še nekaj več let izkušenj, ki bi jih želela deliti s teboj.

Ne trdim, da vem o življenju vse, vendar konec koncev sem tvoja babica in želim, da si srečna. Ti moji nasveti te pri tem ne bodo ovirali.


NE BOJ SE PADCEV

Gugaj se, spuščaj se po toboganu, vozi kolo, rolaj in ne boj se pasti. Bolelo bo, vendar se boš tudi naučila, kako biti hitra in vstati, ko ti bo šlo na jok.

 

NE BOJ SE POVEDATI SVOJEGA MNENJA

Če ti nekaj ni všeč ali se s čim ne strinjaš, ti ni treba biti tiho. Ne skrivaj svojega mnenja ne zaradi prijateljstva ne zaradi ljubezni. Če te nočejo poslušati, ko želiš kaj povedati ali zahtevajo, da si lojalna – se izogibaj takšnih prijateljstev in ljubezni.


NAJ SE TE NE BO SRAM OPRAVIČITI

Samo pogumne punce se zmorejo opravičiti, ko spoznajo, da so naredile napako in jaz bi želela, da boš ti takšna. Ni lahko reči: “Oprosti, nisem imela prav. Kako lahko to popravim?” Vendar se je tega treba naučiti in ko se naučiš, te nihče več ne bo premagal.

 

NE BOJ SE, DA BOŠ DOBILA SLABO OCENO

Enica pravzaprav ni grozna stvar. Enica ti kaže slabe točke in te opozarja, na čemu moraš še delati. Slabša ocena ne pomeni, da si neumna. To je samo motivacija za delo.

 

NE BOJ SE, DA NE BOŠ POPULARNA

Medtem ko bodo vse popularne frklje hodile po žurih, izgubljale čas po različnih vogalih, dan za dnem visele an internetu in objavljale svoje fotografije, se boš ti lepo naučila, recimo, lokostrelstva, jahanja, plavanja ipd. Z osemnajstimi leti bodo te popularne frklje še naprej grele stol pred računalnikom, ti pa boš takrat že osvajala svet in morda tudi dobesedno odšla na potovanje okoli sveta.

 

NE BOJ SE TEGA, DA BOŠ ZA DRUGE "ČUDNA"
Tega se niti tvoja babica ne boji.


NE BOJ SE ZALJUBITI
Zaljubljala se boš še in še. Ti pa se veseli, da si končno odrasla.

 


NE BOJ SE PRVEGA POLJUBA
Verjemi svoji babici, da je to magično. Ne boj se, vse ženske v naši družini se čudovito poljubljajo – to imamo v krvi.

 

NE BOJ SE POROČITI ALI SE NE POROČITI
Ko odrasteš, naj te nikoli ne skrbi to, ali imaš na prstu prstan ali ne. No, če si se odločila, da je poroka in družinsko življenje zate – si prizadevaj, da spoznaš moškega tvojega življenja in potem bo vse dobro. Niti nogavice, razmetane po vsem stanovanju, te ne bodo nervirale. Poleg tega boš imela nekoga, da te bo zvečer zmasiral in lahko boš z nekom sprehodila psa …


NE BOJ SE ROJEVANJA
Ne bom ti lagala – boli. Vendar je to nekaj najlepšega, kar se lahko ženski zgodi v življenju.


NE BOJ SE LOČITVE
V življenju se lahko zgodi karkoli. Najpomembneje je, da ne obupaš in da se ne zapreš vase. Ločitev ni konec življenja. To je začetek nečesa novega, najverjetneje tudi bolj zanimivega in boljšega.

 

NE BOJ SE SAMOTE
Včasih je dobro biti sam. V samoti lahko tudi uživamo. Ampak to v primeru naše družine ne traja dolgo – poznam jaz nas.

 

NE BOJ SE ZAJOKATI
Pogumni izberejo solze. Jaz sem pogumna in delam tisto, kar hočem: če hočem – jočem, če hočem – se smejem, če hočem – razmečem nogavice po celi hiši.

 

NE BOJ SE POSKUSITI NEKAJ NOVEGA
Ne misli na to, koliko let imaš in kaj bodo rekli drugi. Od življenja vzemi najboljše in ni pomembno kako nerazumno je tisto, kar si želiš.

 

NE BOJ SE STARANJA
Z leti boš še bolj cenila življenje in še bolj ljubila svoje najbližje. In potem boš mogoče tudi ti napisala pismo svojim vnukom.


NE BOJ SE ODHODA NAJBLIŽJIH
Dolgo sem se obotavljala, če ti tudi to napišem. Vendar pa izgube so neizbežne. Bližnji ljudje odidejo – ljubezen pa ostane."

 

Delite tole še med vaše prijatelje in družino!

 

 


Fotogalerija


Smo ti všeč?


x Zapri