Menu

Novi dokazi, da naj bi ta rastlina uničevala rakave celice

Lep dan 4. 6. 2018 ob 13:42

Konoplja je že skoraj stoletje znana kot droga. Seveda nekateri njeni stranski učinki lahko vključujejo zmanjšanje določenih kognitivnih sposobnosti, vendar pa ima tudi veliko pozitivnih.

To opažajo zaradi nedavne legalizacije te rastline v mnogih državah ZDA.

Če niste seznanjeni s kanabisom, MedicineNet opredeljuje konopljo kot rastlino, ki izhaja iz družine rastlin, ki vključuje konopljo.

Dodajajo, da se konoplja lahko kadi ali je in lahko povzroči blag občutek evforije.

Na svoji spletni strani razložijo, da študije pri miših in podganah kažejo, da lahko kanabinoidi zavirajo rast tumorja.

Eden najboljših načinov za zaviranje rasti tumorja je uničenje rakavih celic in trdijo, da to lahko storijo prav kanabinoidi.

Prav tako trdijo, da kanabinoidi lahko blokirajo rast celic in razvoj krvnih žil, katere potrebujejo tumorji za njihovo rast.

Zdaj pa govorimo o študijah, ki podpirajo njihove trditve.

Kot smo omenili, so opravljali študije na miših in podganah in ena od študij, ki so jih naredili pri miših, je bila preizkušnja, kako bi lahko kanabinoidi delovali proti raku debelega črevesa.

Študija je pokazala, da lahko kanabinoidi ščitijo pred vnetjem debelega črevesa, kar bi lahko v bistvu zmanjšalo tveganje za nastanek raka debelega črevesa ali celo pomagalo uničiti rakave celice med zdravljenjem.

Druga študija je bila izvedena za delta-9-THC v celicah hepatocelularnega karcinoma (jetrni rak).

Študija je pokazala, da delta-9-THC dejansko poškoduje ali uniči rakave celice.

Ista študija delta-9-THC na miših, ki trpijo zaradi raka jeter, je pokazala, da vsebuje antitumorske učinke.

Seveda, to so samo majhne študije, ki so bile izvedene, vendar je to nekaj, na kar bi morali biti pozorni. 

Študija ki je bila nedavno objavljena v mednarodnem časopisu za onkologijo, naj bi raziskala povezavo med kanabinoidi in celicami levkemije.

Študija je preučevala tudi potencialno uporabo kanabinoidov v povezavi z obstoječimi kemoterapevtskimi zdravili citarabin in vinkristin.

Vodja ekipe raziskovalcev je bil Dr. Wai Liu z Univerze v Londonu. 

Da bi dobili svoje rezultate, so testirali različne kombinacije kanabinoidov in kemoterapevtskih zdravil, da bi našli najuspešnejše skupine.

Ekipa je ugotovila, da so kanabinoidi in THC, kadar ga uporabljamo sami, uničili celice levkemije.

Ugotovili so tudi, da je začetni odmerek kemoterapije, ki mu sledijo kanabinoidi, dejansko izboljšal celične rezultate proti celicam levkemije.

Te ugotovitve so objavili v Mednarodnem časopisu za onkologijo.

Vendar pa so raziskovalci poudarili, da je bil učinek obeh zdravil možen samo, če so kanabinoidi delovali po kemoterapiji.

Po zaključku svojih ugotovitev dr. Liu pravi, da so rezultati izjemno obetavni, a da je še dolga pot do uspehga, so poročali v Medical News Today.

Prav tako jim je povedal:

"Prvič smo pokazali, da je določitev splošne učinkovitosti tega zdravljenja ključnega pomena za uporabo kanabinoidov in kemoterapije.

Kanabinoidi ponujajo zelo zanimive možnosti za onkologijo."

Še vedno je treba opraviti veliko raziskav, preden lahko samozavestno povemo, da so kanabinoidi možnost za zmago nad rakom.

Kakšno je vaše mnenje?

 

 


Smo ti všeč?


x Zapri