Menu

Kmet razkrije skrivnosti, s katerimi vam jagode ne bodo postale plesnive

Lep dan 23. 5. 2018 ob 14:44

Mnogi od nas z veseljem napolnimo hladilnike s sadjem in zelenjavo. Sadje, kot so jagode, osvežujejo in so polne vitaminov in mineralov, ki so dobri za nas in nas ohranjajo zdrave.

Naj bodo vaše jagode sveže. To so skrivnosti ...☀🍓🍓

Jagode so polne z antioksidanti, vitaminom C, kalijem, manganom, vlakninami in magnezijem.

Nekateri trdijo celo, da izboljšajo vid, delovanje možganov, znižujejo krvni tlak, artritis in nekaj bolezni srca in ožilja.

Jagode so celo pozitivno povezane s krepitvijo imunskega sistema in preprečevanjem nekaterih vrst raka, pa tudi prezgodnjega staranja.

Toda škoda je, ko ugotovimo, da postanejo plesnive, ko jih pustimo v naših hladilnikih, potem ko smo jih kupili le nekaj dni prej.

Na srečo je Hip2Save delila odličen način oz. trik, da zagotovite, da vaše jagode ostanejo sveže.

Ta nasvet bo podaljšal življenjsko dobo vaših jagod do celo enega tedna po tem, ko ste jih pripeljali domov in jih dali v hladilnik.

 Potrebovali boste:
 - beli kis,
 - vodo,
 - cirkulator. 

Navodila:

Korak 1: Natočite bel kis in vodo v veliko skledo. Približno 1/2 skodelice kisa in  1/2 skodelice vode bo dovolj.

Korak 2: Namočite jagode v mešanico za nekaj minut. S to mešanico se bodo jagode znebile plesnivih spor in bakterij. To je tisto, zaradi česar se vaše jagode pokvarijo hitreje.

Verjetno boste zgroženi, kako izgleda voda po tem, ko v tej mešanici sperete jagode, ampak zapomnite si, da zdaj vse, kar je v tej vodi, ni na vaših jagodah!

Korak 3: Temeljito jih posušite.

Poskrbite, da boste odstranili vso vlago, in s tem preprečili, da bi postale plesnive.

Korak 4: Postavite svoje jagode v hladilnik na  papirnate brisače. Papirnata brisača bo pripomogla k absorbiranju kakršne koli dodatne vlage, ki jo proizvedejo jagode.

Ta trik naj bi pomagal ohraniti vaše jagode sveže in okusne za nekaj časa! In ne skrbite, vaše jagode po uporabi te metode ne bodo imele okus po kisu. 

Tukaj je nekaj drugih nasvetov, ki bodo pomagale vašim jagodam ostati sveže dlje

Kitchn pravi, da morate stebla vaših jagod obdržati, dokler jih ne boste pojedli. to bo podaljšalo njihov rok uporabnosti.

Razen če jih načrtujete pojesti takoj, kupite jagode, ki so malo premalo zrele. Ko jih dan ali dva pozneje izvlečete iz hladilnika, morajo biti popolnoma zrele in pripravljene za jesti.

Tudi če opazite kakšno pokvarjeno jagodo v vašem kupu, ki ima plesen, jo takoj odstranite. To bo preprečilo, da bi se plesen širila in uničila ostale.

 Vir: sweetandsavory.co

S temi pametnimi nasveti bodo vaše jagode imele daljši rok trajanja.

Zdaj pa si hitro privoščite grižljaj slastnih jagod.

 


Smo ti všeč?


x Zapri