Menu

Le eno jedrce avokada in vaše ledvice bodo brez kamnov!

Lep dan 18. 4. 2018 ob 0:00

Avokado je zdrav. A tudi jedro ima svoje dobre lastnosti... 

Jedro avokada je sredina zelo dragega ploda.

Bilo bi škoda,

če bi zavrgli skoraj celoten del sadeža, mar ne?

Če pa pogledamo globlje,

lahko trdimo, da Vas bodo jederca zaščitila pred

kamni v ledvicah in žolčniku, 

popravila Vaše prebavne motnje in 

zmanjšala raven holesterola v vaši krvi. 

Koristne lastnosti avokada: 

1. Ima proti-tumorne lastnosti

Preiskave na podganah in miših so pokazale, da jedro avokada vsebuje spojine s protitumorskimi lastnostmi.

In kot to ˝Enciklopedija naravnih sestavin, ki se uporabljajo v hrani, medicini in kozmetiki˝ pravi: 

te pomembne koristne lastnosti so razložene s prisotnostjo flavonola.

2. Je naravni antibiotik

Brazilski znanstveniki so po vrsti eksperimentov ugotovili,

da izvleček iz jedra avokada uničuje nekatere glivične okužbe (npr. Candida) in patogene nevarnih tropskih bolezni,

imenovane rumena mrzlica- katere prenaševalci so komarji. 

3. Zdravi prebavo

Pred mnogimi stoletji so ameriški indijanci uporabiljali jedra avokada za zdravljenje prebavnih motenj.

Poskusite, mogoče bo ta neverjeten trik, res pomagal.

 

 

4. Služi kot vir antioksidantov

Avokado pogosto omenjajo kot sadež z visoko koncentracijo antioksidantov.

To pa ne velja samo za meso, temveč tudi za semena le-tega.

Leta 2003 so znanstveniki Singapurške univerze ugotovili, da ima jedro avokada, 

kot tudi jedro mango-ta, veliko število katehinov in procijanidinov s prostimi radikali.

5. Zmanjšuje holesterol

Učinek znižanja holesterola je povezan z visoko vsebnostjo vlaknin,

kar preprečuje absorpcijo škodljivih maščob v prebavnem traktu.

 

P.S.

Zdravila, ličila in izdelki za nego na osnovi avokada, so koristne za izpušlaje na obrazu. mastno lasišče, kožo in prhljaj.

 

 

 

 

KOMENTARJI

Fotogalerija