Pečeno mleto meso s krompirjem, čebulo in smetano! Vse naenkrat in dovolj bo za 3 dni!
Prekrasen, enostaven, hiter in okusen recept!
V bistvu gre za musako,
ki jo sestavljajo svinjina, krompir in zelenjava.
Sperite približno 6 večjih krompirjev
in jih narežite na tanke rezine.
Narežite 1 čebulo in 100-150g šampinjonov
(ali katerih drugih gob) na majhne koščke.
Narezano nato posolimo in popopramo.
Več o receptu spodaj:
Vir: chillin
Za nadev potrebujete:
400g mletega svinjskega mesa
2 jajci
1 kozarec kisle smetane
2 stroka česna
Zmešajte smetano in razdrobljen česen, dodajte jajca, sol ter poper.
V pekač najprej položite polovico mase iz krompirja, čebule in gobic.
Nato prvo plast premažite z smetanovo omako, na njo pa položite prepraženo svinjino.
Postopek ponovite. Bodite pozorni, da bo zadnja plast smetanova omaka in ne krompir.
Pecite eno uro na 180-200°C.
Zadnjih pet minut pečenja na vrh dodamo nariban sir.
KOMENTARJI