Menu

Pečeno mleto meso s krompirjem, čebulo in smetano! Vse naenkrat in dovolj bo za 3 dni!

Lep dan 12. 3. 2018 ob 0:00

Okusno! 😉 

Prekrasen, enostaven, hiter in okusen recept!

V bistvu gre za musako,

ki jo sestavljajo svinjina, krompir in zelenjava.

Sperite približno 6 večjih krompirjev

in jih narežite na tanke rezine.

Narežite 1 čebulo in 100-150g šampinjonov

(ali katerih drugih gob) na majhne koščke.

Narezano nato posolimo in popopramo.

Več o receptu spodaj: 

Vir: chillin

Za nadev potrebujete: 

400g mletega svinjskega mesa

2 jajci

1 kozarec kisle smetane

2 stroka česna

 

Zmešajte smetano in razdrobljen česen, dodajte jajca, sol ter poper.

V pekač najprej položite polovico mase iz krompirja, čebule in gobic.

Nato prvo plast premažite z smetanovo omako, na njo pa položite prepraženo svinjino.

Postopek ponovite. Bodite pozorni, da bo zadnja plast smetanova omaka in ne krompir.

Pecite eno uro na 180-200°C.

Zadnjih pet minut pečenja na vrh dodamo nariban sir.

 

 

 

 

 

KOMENTARJI