Menu

Priznani kuhar revnim in brezdomcem brezplačno deli vrhunske jedi, ki bi sicer pristale v smeteh

Lep dan 22. 2. 2018 ob 10:57

Massimo Bottura dokazuje, da smo lahko sprememba, ki so jo želimo v svetu. V kuhinji za brezdomce delijo hrano, ki bi jo sicer trgovine zavrgle.

Doslej so razdelili že več kot 25 ton hrane. Pohvalno!

Gre za enega najbolj prodornih in zanimivh projektov na področju dobrodelnosti.

V kuhinji za brezdomce tako pod okriljem vrhunskega chefa Massima Botture (spada med najboljše na svetu) pripravljajo jedi iz hrane, ki bi jo sicer trgovine vrgle v smeti.

V svoje vrste privabijo vrhunske kuharje, ki za brezdomce in ljudi v socialni stiski pripravljajo vrhunsko pripravljene jedi.  

Torej tista hrana, ki bi sicer kot odvečna pristala v smeteh, pristane kot vrhunsko pripravljena jed na krožnikih tistih, ki bi sicer ostali lačni.

Gre tudi za povsem nov način strežbe in doživetja za brezdomce in ostale, ki so lačni.

Prostor v jedilnici je namreč zelo prijetno urejen, hrano pa lačnim strežejo, ne kot drugje, kjer v javnih kuhinjah vse skupaj deluje po sistemu samopostrežnih restavracij.

 

» S kakovostnim priborom in ponudbo storitev v restavraciji želimo, da se vsak gost počuti cenjeno in si pridobi občutek dostojanstva,« je med drugim dejal Bottura, ki želi na ta način pokazati, da lahko v svetu delamo spremembe, ki si jih želimo.

 

Projekt se sicer imenuje Hrana za dušo, doslej pa so skozi ta projekt razdelili več kot 16.000 obrokov in tako prihranili več kot 25 ton hrane!

Foto: Food For Soul

Fantastično, kaj pravite?

Delite tole vzpodbudno novico še med vaše prijatelje in družino. 


Fotogalerija


Smo ti všeč?


x Zapri