Menu

11-letni deklici šola ni dovolila iti na zaključni izlet, ker je manjkala pri pouku. Toda udeležila se je pogreba svoje mame ...

Lep dan 18. 1. 2018 ob 14:51

Maddie Stevens je želela iti s svojimi sošolci na izlet za konec leta. Ampak tega ji na šoli niso dovolili, kajti ni imela zadostne evidence prisotnosti pri pouku (za izlet pa je bila zahtevana 100% prisotnost).

Velikokrat je potrebno dvigniti svoj glas, da se kaj premakne. Imate podobne izkušnje?

Maddie je namreč pri pouku manjkala zgolj en dan.

Imela je dober »razlog«, kajti umrla ji je mama in seveda je šla na pogreb, poroča Coventry Telegraph. 

To je bil razlog za njen izostanek, a odgovorni na šoli so očitno to spregledali ali pa niso bilo dovolj občutljivi za ta razumen razlog njenega izostanka.

Njena mama se je namreč dve leti borila z rakom na dojki in nato podlegla bolezni, odločitev šole, da ignorira njeno hčerko in ji prepove udeležbo na izletu pa je nato Maddiejenega očeta dodatno prizadela.

»Izostala je le en dan, da bi šla na pogreb, ker smo želeli ohraniti stvari kolikor se je dalo normalno za njo. Toda tudi če bi si vzela teden dni prosto zaradi tega, bi jo podprl pri tem,« je dejal njen oče.

»In po vsej tej bolečini je dobila še en udarec v obraz,« dodaja oče.

»Bila sem žalostna, ker nisem mogla na izlet. V zadnjih dveh letih sem mami velikokrat stala ob strani, toda v šoli sem manjkala samo en dan,« je dejal Maddie.

Odgovorni na šoli se ji niso opravičili, kar je dodatno razjezilo njeneg aočeta. »Zdi se, kot da nas zdaj še dodatno kaznujejo, ker smo dvignili glas zaradi njihove odločitve,« je jezen njen oče.

Pozneje (ko je zgodba prišla v javnost) so v šoli priznali svojo zmoto in tudi umaknili 100% obveznost prisotnosti kot nagrado za izlet ob koncu leta.

Velikokrat je očitno potrebno javno dvigniti glas, da se v sistemu kaj premakne.

Imate tudi vi podobne izkušnje?

 

 


Smo ti všeč?


x Zapri