Menu

Maroške palačinke so narejene iz penastega testa: 1000 in 1 lukenj - a mehko kot oblak!

Lep dan 17. 1. 2018 ob 0:00

Navdušite s posebnimi palačinkami! 😉 Ta palačinka je kot čudež, saj predstavlja ljubezen na prvi grižljaj. 

Maroške palačinke Bagrir so narejene nenavadno zračno in puhasto, težko si je predstavljati, da so resnične!

Ko pojeste to palačinko, se vam ta raztopi v ustih. 

V Maroku pa je to priljubljena hrana, ki se v večini prodaja na ulici kot hitra hrana. 

V sestavinah ni nič eksotičnega, kajti vse so nam dobro znane. 

Mimogrede je priporočljivo vedeti, da se palačinke cvrejo samo na eni strani,

kar pomeni, da jih ni potrebno obračati. 

Končen rezultat pa bo natančen, če se testo vlije strogo v sredino ponve in se enakomerno porazdeli. 

Več o sestavinah in sami pripravi spodaj. 

 

Vir: Facebook.com/MorrocanPankakes

SESTAVINE: 

- 650 ml vode

- 300 g pšenične bele moke

- 100 g koruznega zdroba

- 2 rumenjaka

- 1 čajna žlička sladkorja

- 1 čajna žlička sončničnega olja

- 1/2 čajne žličke kvasa

- 1/2 čajne žličke pecilnega praška

Vir: Facebook.com/MorrocanPankakes

 

V globoki skledi zmešajte vse suhe sestavine: moko, zdrob, pecilni prašek. 

Dolijte vodo in dodajte rumenjake, temeljito premešajte ter razredčite z vodo. 

Maso mešajte 1-2 minuti z mešalnikom.

Pokrije in pustite na toplem približno uro in pol.

2-krat večje testo nežno zmešajte.

Maso precizno vlijete na sredino segrete ponve (na zmernem ognju), ko je zgornja stran suha je palačinka pečena.

Premešamo 50g raztopljenega masla z 70g medu in postrežemo s palačinkami.  

 

 

KOMENTARJI