Menu

Pravljični jabolčni štrudelj je za vse tiste, ki se držijo diet. Zdrava opcija. Okusna opcija.

Lep dan 17. 1. 2018 ob 0:00

Naj bo tole vaša zdrava izbira danes! 😉 Jabolčni štrudel je odlična avstrijska sladica. Naša različica pa je prav tako dobra, idealna pa je za vse tiste, ki se držijo diete, ker ne vsebuje živalskih ali rastlinskih maščob. 

Doma pripravljena sladica pa je definitivno boljša, kot tista, ki jo dobimo v restavracij.

Sočno sladico s tanko in hrustljavo skorjico res ni težko pripraviti! 

Preizkusite sami! Sledite navodilom in postanite slaščičar za en dan! 

Vse kar potrebujete je: 

-2x  listnato testo;

- 2-3 velika jabolka;

- 1/2 čaj. žličke cimeta;

Vir:Facebook.com/Apfelstrudel

-2 žlici sladkorja;

-2 žlici moke

- 3 žličke rjavega sladkorja

-2 žlički drobtin

- 1 jajce 

-1 žlica vode

Vir:Facebook.com/Apfelstrudel

PRIPRAVA: 

Pečico segrejemo na 190 stopinj C. 

Očistimo jabolka, odstranimo sredico in narežemo. 

Nato jih položimo v skledo in posujemo s cimetom, rjavim sladkorjem in belim sladkorjem ter moko. 

Za 20 minut odcedimo jabolka in sok odstranimo. 

V drugi skledi zmešamo orehe, sladkor in drobtine. 

1 listnato testo razvlečemo, potresemo z orehovo mešanico in nato dodamo jabolka. 

Potico pokrijemo še z drugim testom ( po želji lahko naredimo motiv) in premažemo z jajci. 

 

Dober tek!

 

KOMENTARJI