Ko boste videli tale recept za perfektno pizzino testo, bo vaša najljubša picerija doma!
Za vse ljubitelje pic! Hiter in enostaven recept za pico, ki vam bo sigurno uspel.
Dandanes naročanje hrane na dom, sploh več ne predstavlja posebnih težav.
Ampak... koliko prijetneje je jesti pico, pripravljeno doma?
Ni tako težko, kot se morda zdi!
Spodnji recept je osnova za vsako pico, vedno se posreči in lepo zapeče.
Ali večerja ali druženje s prijatelji, pica ima vedno oboževalce.
Sestavine in postopek si lahko ogledate spodaj.
Vir: PIXABAY.COM
Sestavine:
- 340 g moke
- 250 ml vode
- 2 žlički oljčnega olja
- 1 žlička sladkorja
- 1,5 žličke soli
- 5 g suhega kvasa
Priprava:
Pečico že v naprej segrejemo na 230 stopinj.
Kvas raztopimo v mlačni vodi in pustimo stati 10 minut.
V skledo damo moko, primešamo sol in sladkor ter prelijemo z mešanico kvasa in vode.
Testo gnetemo od približno 5 do 10 minut, dokler ni elastična in gladka.
Skledo s testom pokrijemo in pustimo počivati še dodatnih 10 minut, nekje na toplem.
Testo razvaljamo in obložimo s sestavinami po želji.
Dober tek!
KOMENTARJI