Menu

Cedile se vam bodo sline. Polnjen piščanec s špinačo in sirom, kot ga še niste naredili ...

Lep dan 21. 7. 2017 ob 16:00

Predstavljamo vam nekaj novega: "hasselback piščanca" ...

Tukaj je recept, kako naredite tale okusen polnjen piščanec, ki bo navdušil tako vašo družino kot vaše goste ...

 

Priprava za 2 osebi

Čas priprave: 10 minut

Čas kuhanja: 30 minut

Sestavine

 -1 žlička olivnega olja

-1­½ skodelica sveže špinače

- ¼ skodelica rocotta sira

- 1–0.5 kilograma piščančjih prsi

- ⅛ skodelice belega ribanega cheddar sira

- paprika

- sol

- poper

 

Navodila:

1. Predsegrejte pečico na 200 stopinj Celzija.

2. V ponvi za hitro praženje dodajte olje in na njej pražite špinačo kakih 3 do 5 minut, dokler ni malo popečena.

3. Vstavite ricotta sir in kuhajte še kakih 30 do 60 sekund. Potem pustite, da se nekoliko ohladi.

4. V piščancazarežite zareze, približno z razmakom 1 centimetra. Zaradi globine zarezov vam ni potrebno biti preveč pod stresom, samo pazite, da ga ne prerežete.

5. Zapolnite piščanca z vso mešanico špinače in ricotte v zareze.

6. Začinite piščanca s soljo in poprom, ampak po okusu.

7. Na njega potresite cheddar sir, nato ga potrosite s papriko, ki mu bo dala barvo in okus.

8. Pečite v pečici približno 20 do 25 minut, dokler se ne stopi sir in da postane omaka prozorna.

 

Ostane vam samo še, da uživate v polnjenem piščancu!

Kaj mislite, ali boste poskusili tale recept?

Dober tek!

Poglejte si v nadaljevanju še video postopek priprave ...

KOMENTARJI