Cedile se vam bodo sline. Polnjen piščanec s špinačo in sirom, kot ga še niste naredili ...
Predstavljamo vam nekaj novega: "hasselback piščanca" ...
Tukaj je recept, kako naredite tale okusen polnjen piščanec, ki bo navdušil tako vašo družino kot vaše goste ...
Priprava za 2 osebi
Čas priprave: 10 minut
Čas kuhanja: 30 minut
Sestavine
-1 žlička olivnega olja
-1½ skodelica sveže špinače
- ¼ skodelica rocotta sira
- 1–0.5 kilograma piščančjih prsi
- ⅛ skodelice belega ribanega cheddar sira
- paprika
- sol
- poper
Navodila:
1. Predsegrejte pečico na 200 stopinj Celzija.
2. V ponvi za hitro praženje dodajte olje in na njej pražite špinačo kakih 3 do 5 minut, dokler ni malo popečena.
3. Vstavite ricotta sir in kuhajte še kakih 30 do 60 sekund. Potem pustite, da se nekoliko ohladi.
4. V piščancazarežite zareze, približno z razmakom 1 centimetra. Zaradi globine zarezov vam ni potrebno biti preveč pod stresom, samo pazite, da ga ne prerežete.
5. Zapolnite piščanca z vso mešanico špinače in ricotte v zareze.
6. Začinite piščanca s soljo in poprom, ampak po okusu.
7. Na njega potresite cheddar sir, nato ga potrosite s papriko, ki mu bo dala barvo in okus.
8. Pečite v pečici približno 20 do 25 minut, dokler se ne stopi sir in da postane omaka prozorna.
Ostane vam samo še, da uživate v polnjenem piščancu!
Kaj mislite, ali boste poskusili tale recept?
Dober tek!
Poglejte si v nadaljevanju še video postopek priprave ...
KOMENTARJI