Menu

Od danes bomo med kuhanjem krompirja dodali korenček. To bi želeli vedeti že prej ...

Lep dan 22. 5. 2017 ob 11:17

Malo je domov, v katerih ne bi imeli na zalogi kaj krompirja. Toda ali veste, kako ga pravilno kuhati, da dosežete maksimalni učinek?

 

 

 

Ste vedeli, kako skuhati krompir, da ne bi izgubil dragocenega vitamina C? 

Krompir je namreč bogat vir vitamina C, vitaminov A, B1, B2, B6 in kalija, magnezija ter žvepla.  

Toda med kuhanjem, kot ga klasično poznamo, naj bi se ti vitamini porazgubili. 

 

Kaj storiti, da do tega ne bi prišlo? 

Ta trik menda pomaga, da vitamin C v krompirju ohrani svojo vrednost.

V lonec med kuhanjem krompirja vrzite še en strok korenja, katerega vrednosti beta-karotena bodo poskrbele, da bo v krompri ohranil vitamin C. 

 

 

Poskusite, slabega se zagotovo ne more zgoditi nič. 

K večjemu boste dobili iz krompirja nekoliko večjo porcijo vitamina C. 

Foto: Pixabay

Delite to še med vaše prijatelje, skoraj prepričani smo, da tega do sedaj niso vedeli ...

 

 
 

 

KOMENTARJI