Menu

Zakaj bom mojo hčerko učila, da naj na nič in nikogar ne čaka ...

Lep dan 9. 1. 2017 ob 13:11

Izpoved bodoče mamice, ki to še ni. A bi rada postala in svojo bodočo hčerko naučila pomembnih življenjskih lekcij. Najpomembnejše je zagotovo to, da se spoštuje, ima rada in skrbi za svojo notranjo čistost. Vredno branja. 

To je razmišljanje Sydney Davis, ki nas vabi k razmisleku:

"Sprva si nisem želela otrok, takšna so bila vedno moja razmišljanja.

Toda razmišljanja se z leti spreminjajo in če bom imela otroka, pravzaprav hčerko, bi jo želela naučiti sledeče:

Da ne čaka.

Na nič in na nikogar.

Želela ji bom povedati, da ne pričakuje, da bo prišel sanjski moški in jo odrešil vsega.

Želim ji dati vpogled v to in jo naučiti, da svet želi prepričevati ženske, da potrebujejo moškega, da bi se počutile kompletno.

In to je velika debela laž.

Poštena, iskrena in globoka ženska si ne bo dovolila, da igra norca za negotovega fanta.

Ne želim je vzgojiti z mentaliteto speče lepote, za katero bo mislila, da jo bo zbudil nek fant, ki bo prišel v njeno življenje.

Želela ji bom dopovedati, da je že zbujena in da je polna ognja, ki ju lahko ohranja v svoji notranjosti.

In potem bi ji rada povedala, da bo pravi fant že potrkal na njena vrata in da bo to hitro odkrila, le da mora ohranjati svojo notranjo čistost.

Ugotoviti mora, da  ta čistost obstaja v različnih oblikah ter da je notranja enako pomembna kot zunanja, fizična, če želite.

Foto: Graphicstock

In potem me bo verjetno vprašala: »Mama, kaj je emocionalna čistost?«

Povedala ji bom: »Draga, emocionalna čistost pomeni, da veš, kdo si in kaj si želi tvoje srce.

Ker razumevanje, kaj si tvoje srce želi, pomeni vedeti, kdo si in to pomeni, da čustva ne nadvladajo tebe. Ti nadvladaš njih.«

Rada bi ji povedala tudi, da ni nobene potrebe, da skriva svoj resnični jaz pred drugimi ljudi, da bi ugajala.

Rada bi, da se zaveda, da so najboljše stvari v njeni notranjosti.

Prav tako bi ji rada dala priložnost, da začuti tisto resnično vznemirjenje v njenem srcu in si ga tudi dovoli izživeti, ko ga bo začutila.

Rada bi, da je predana svojim sposobnostim, da posluša nasvete modrih ljudi in resničnih prijateljev ter se z vsemi močmi bori za tisto, kar si želi.

Rada bi ji povedala, da življenje čaka na to, da uresničuje svoje poslanstvo.

Rada bi sedela ob njej, ko se bo pogledala v ogledalo, tako kot je to počela moja mama, in ji vedno znova ponavljala, da se ima rada, čeprav bodo kdaj prišli trenutki, ko temu ne bo verjela.

Mora začutiti in verjeti, da je temu res tako.

Po najinem pogovoru, bi jo rada objela okoli vratu in ji rekla:

"Svet je tvoj. Osvoji ga. Ob tebi bom, ko me boš potrebovala."

 

 


Komentarji
 1. Gost - Dovolj Gost - Dovolj

  Super, potem je potrebno ženske naučiti še, da same plačajo svojo pijačo ali večerjo, če so na zmenku, brez pričakovanj, da bo to storil moški. Prav bi bilo, da bi se končno našel nekdo, ki bi napisal, da je potrebno deklice oz. ženske naučiti, da spoštujejo in cenijo moške, kot to poslušajo/poslušamo in beremo moški, ki smo redno "posiljeni" z raznimi učnimi lekcijami, nasveti, "modrimi mislimi", pismi očeta sinu itd. kako moški nujno rabi žensko, da je moški, kako mora moški ceniti in spoštovati žensko itd. Odmaknite se od stališč in naredite analizo tovrstnih pisarij moškim in ženskam. Takoj vam bo padlo v oči, da se moške dela nefunkcionalne in nazadnjaške, če ni poleg nih ženska, če ne da na prvo mesto žensko, če se ji ne podredi, medtem, ko je pri ženskah obratno in ta spis tukaj je samo še en primer, kjer se jasno vidi, kako se ženske (ne)zavedno uči egoizma in da ne rabijo nikogar, da morajo ceniti in spoštovati samo sebe. Ne, nisem zafustriranec, sem pa nekdo, ki že leta načrtno, tudi profesionalno, analizira družbeni razvoj in ugotavlja takšne stvari. Nauk....povejte in naučite vse otroke (ne samo dečke!!), da naj spoštujejo in cenijo vse, ne glede na spol. Naučite dekleta, da res ne potrebujejo nikogar, da pa naj ne gledajo zviška in podcenjevalno na moške in predvsem, da samostojnost prinese tudi negativne stvari oziroma takšne, ki dekletom in ženskam ne bodo ljube, npr. plačevanje računov, odpiranje vrat moškim (občasno, npr. če kaj nosi itd.). Nehajte pa pumpati brezglavi ženski ego, ker danes so ženske zgolj bleda senca tistega, kar naj bi prava ženska bila - ženstvena, a hkrati močna, prijazna, spoštljiva, a hkrati odločna in samozavestna. In če mislite, da s tem dajem pritisk na ženske in jih želim vliti v nek kalup, pomislite, ali ne delate potem vi to isto.

  Odgovori
  • Gost - Ime Gost - Ime

   Sem ženska in mati hčerke in sina pa se čisto strinjam z vami Moški in ženska ustvarjarata družino tako da obojestransko spoštovanje je vrednota ki jo moramo pokazati otrokom in ne govorit o njej

  • Komentiraj

   Prijavi se ali komentiraj kot gost:
 2. Gost - Simon Gost - Simon

  Tako dobrega komentarja že dolgo nisem prebral, res živa resnica .

  Odgovori
 3. Gost - Alex Gost - Alex

  DOVOLJ-ZELO DOBRO NAPISANO. Popolnoma se strinjam s komentarjem. Članek oz. pisanje Sydney Davis pa je čisto nakladanje. Prvo pa naj postane mama; potem pa vidla kako in kaj. Mogoče pa bo postala mama brez moškega, . . . malo morgen

  Odgovori

Komentiraj

Prijavi se ali komentiraj kot gost:
Smo ti všeč?


x Zapri