Menu

Študentko na počitnicah pred nasilneži rešila potepuška psička. Dva tedna zatem je odletela nazaj in jo posvojila

Lep dan 29. 12. 2016 ob 9:28

Počitnice v tujini lahko predstavljajo neverjetno avanturo, vendar za 25-letno Georgio Bradley, študentko v Londonu, se je njen izlet v Grčijo spremenil od njenih prvotnih načrtov.

Bradley je počitnikovala s svojim fantom na Kreti, ko se je odločila za sprehod, sama po oddaljeni plaži. Takrat sta se ji približala dva moška, ki sta poskušala začeti pogovor. Nekaj na njiju jo je strašilo, vendar ni vedela, kaj storiti.

Če bi se situacija zaostrila, bi bila v težavah. Njenega fanta ni bilo v bližini, hkrati pa ni bilo nikogar, ki bi lahko pomagal.

Ko je zavrnila povabilo na pijačo, jo je eden od moških zagrabil za roko. Nenadoma, od nikoder, se je po pesku zagnal potepuški pes, se postavil ob Bradley, ji začel oblizovati roko in lajati na moža, dokler nista odšla.

»Rešila me je,« je povedala Bradley časniku Plymouth Herald.

»Zgleda, da je psička opazila, da nekaj bi bilo v redu. Ko sem se vračala nazaj v stanovanje, mi je sledila in nam končno pustila, da jo božamo. Začutili smo takojšnjo navezanost.«

Bradley je svojo pasjo herojko poimenovala Pepper. Ne glede, kako močno je Bradley želela ostati, je sčasoma morala odleteti nazaj v London.

 »Ko smo odhajali na letališče,« je dejala Bradley, »smo gledali nazaj in Pepper je tekla za avtom. Bilo je srce parajoče.«

Postopek posvojitve je oteževalo dejstvo, da Pepper ni imela nobenih papirjev ali zgodovine cepljenj. Bradley je morala najprej dokazati, da je bila Pepper potepuška psička, preden se je veterinar strinjal, da jo pregleda.

Foto: Swns

 

Potem, ko ji je bil izdan uradni pasji potni list, je Bradley morala iti skozi postopke, da so Pepper lahko poslali v karanteno za 21 dni v psarni v Grčiji.

Največje presenečenje se je zgodilo, ko je Bradley odletela nazaj v Grčijo po njeno novo posvojeno psičko. Lastnik psarne ji je povedal, da je Pepper breja!

Vse skupaj je Bradley potrebovala pet tednov, vključno s tremi potovanji in skoraj 6.000 miljami letenja tja in nazaj, da je pripeljala Pepper domov. »Bilo je noro popotovanje,« je povedala Bradley za časnik Plymout Herald, »ampak sem presrečna. Pepper se je odlično ustalila.«

Teden kasneje, ko je Pepper prvič tekala po tleh Združenega Kraljestva, je skotila šest mladičev.

Zgodba, ki jo je vredno deliti med ostale.

Dobro se z dobrim vrača.

 

 


Smo ti všeč?


x Zapri