Menu

Razočaran fant s tem pismom odgovoril vsem »finim« dekletom

Lep dan 17. 12. 2016 ob 8:54

To je pismo, ki je bilo zapisano v čustvenem zanosu, toda na podlagi kar nekaj zlomljenih poskusov zvez z različnimi dekleti. Kaj pravite na tole?

Razočaran študent Filozofske fakultete iz Sarajeva je na svojem Facebook profilu objavil pismo, ki je poželo veliko različnih odzivov.

Na našem portalu ga objavljamo prvič, ker menimo, da je tema kljub temu, da je bilo pismo zapisano lani, še vedno aktualno.

Nanaša se na moško-ženske odnose in domnevno razočaranje moških v zvezah, kjer so preveč pošteni. Pismo objavljamo v celoti, pod tem prispevkom pa si želimo vaših konstruktivnih pogledov na vse skupaj:

»Odločil sem se, da napišem nekaj po dolgem času.

Danes se na žalost vse naziva s punco! Bolj kot si dober in se lepše obnašaš do nje, bolj te odriva od sebe. Sam sem doživel veliko neprijetnih situacij.

Vsaka punca, s katero sem se razumel ali bil  z njo v zvezi,  me je zapustila z izgovorom:

»Si dober fant za poroko, dolgočasno pa je, da se mladi že zdaj zavežemo, boljše bo, ko bo čas za poroko«.

Jaz sem to razumel kot:

»Ti si dober fant, jaz pa zdaj potrebujem nekoga, da z njim doživim vse, da se zabavam in potem, ko bom spala s pol mesta, se bom zresnila in takrat bom potrebovala dobrega fanta za poroko.« 

Grozno in žalostno.

Veliko punc na Facebooku skozi statuse zapisuje: »Ni več dobrih fantov, vsi gledajo samo še na izgled!«.

Takoj ko opazim tovrstne statuse, punce, ki so objavile kaj takega, takoj izbrišem iz svojega profila.

Te, ki se pritožujejo in pišejo vse mogoče, dajejo priložnosti fantom, ki se ne spoštujejo, v življenju pa nimajo višjega cilja od zabav vsak vikend in čim večjega števila žensk, s katerimi bi spali.

Vsakič jih vidite z drugimi in verjetno bolje, da ne pogledate v njegov telefon, če sploh lahko, ker ima nastavljeno kodo.

Niti ena ne ceni dobrote, niti ena ne bi šla v gledališče ali kino, ampak hočejo v nočni klub, kjer so na voljo vsem in se opijajo z alkoholom.

Zdaj bo nekdo rekel, da iščem na napačnih mestih. amapak ni točno tako. Cerkev, knjižnica, park, fitnes, bar, nočni klub.

To so mesta, na katerih »sem iskal normalno«, ampak je ni.

Pristopiš do nje z namenom, da se spoznaš, potem pa se pritožujejo, da moški ne znajo pristopiti več.

Niti »živjo« ne znajo reči, ne da bi moški občutil ponižanje.

Približal sem se »lepim« in tistim dekletom, ki niso priljubljene v družbi.

In vse se odvija enako. Eno pišejo, drugo delajo.

V življenju sem se do sedaj naučil, da bolj kot so drage steklenice na mizi, bolj so cenena dekleta okoli vas.

Dekle mora biti sinergija lepote, prefinjenosti in stila, da je pametna, da ljubi in da je ne moti pozornost.

Da sta ji morala in čista vest na prvem mestu, da ne hodi napol gola po ulici in se prodaja za materialne stvari, ker ve, da je vredna mnogo več.

Bolje je biti sam kot dati srce in dušo osebi, ki tega ne zna ceniti, ki ti priložnosti ne da, če pa ti jo že da, te bo samo brcnila, ko bo spoznala drugega.

Naj vam Emir nekaj pove, mogoče sem bil rojen v napačnem času in na napačnem mestu, vendar današnja dekleta ne cenijo pravih stvari. Hvala za vašo pozornost!«

Kaj pravite na vse tole?

Želimo si prebrati vaše mnenje, želimo konstruktivno debato.

Vaše komentarje pričakujemo spodaj ...

 

 


Fotogalerija


Komentarji
 1. Gost - Kajmipamorejo Gost - Kajmipamorejo

  Se strinjam.......ne znajo cenit cisto nic razen da imas debelo denarnico vsak dan.

  Odgovori
 2. Gost - Rtm Gost - Rtm

  Odgovori
 3. Gost - Rtm Gost - Rtm

  Odgovori
 4. Gost - Rtm Gost - Rtm

  Odgovori
 5. Gost - Ime Gost - Ime

  Rad bi verjel da ni tako a žal je vse res

  Odgovori
  • Gost - Ime Gost - Ime

   predrage, moški da pobudo, zapomnite si, da vedno odločite ve kaj se bo zgodilo .kdo je za vse kriv je tu jasno.

  • Komentiraj

   Prijavi se ali komentiraj kot gost:
 6. Gost - Dokler bodo fanti rinili v punco, češ da bo rad seksal že takoj, je zame en kurbir, ki ne zna brzdat nagona. Pelji jo kam, spoznajta se- ne pa takoj seks. Ne samo sels tudi ostalo mora štimat. Kaj ti rabi ljubimec, ki je dober v postelji, če pa je psihopat. Gost - Dokler bodo fanti rinili v punco, češ da bo rad seksal že takoj, je zame en kurbir, ki ne zna brzdat nagona. Pelji jo kam, spoznajta se- ne pa takoj seks. Ne samo sels tudi ostalo mora štimat. Kaj ti rabi ljubimec, ki je dober v postelji, če pa je psihopat.

  Odgovori
  • Gost - mark Gost - mark

   Po večini so dekleta Psihopati

  • Komentiraj

   Prijavi se ali komentiraj kot gost:
 7. Gost - Saleen Gost - Saleen

  Žalostno toda resnično bi lahko rekli! Očitno smo prišli v dobo kjer ne izumirajo samo prečudovita živalska bitja ampak izumirajo tudi dobra poštena dekleta, stari običaji, vrednote ki so učasih pomenile nekaj danes ne pomenijo ničesar več oz če se jih držiš ispadeš čudak... prišli smo v dobo kjer na žalost lahko rečemo da je večina deklet tako imenovanih prostitutke ki iščejo samo zabavo sex in denar same po sebi pa nimajo kaj ponudit ker so tako izdougočasene in odvisne od pozornosti širše javnosti in jim pozornost enega moškega ni dovol in potem ko vse to združimo niti ni čudno da je toliko samskih moških in žensk samohranilk...

  Odgovori
 8. Gost - so pa tudi moški dvolični.....v zvezi je z eno žensko, potem pa ga zzalotiš z drugo Gost - so pa tudi moški dvolični.....v zvezi je z eno žensko, potem pa ga zzalotiš z drugo

  Odgovori
 9. Gost - Ime Gost - Ime

  Zaradi takšnih "lahkih" punc, ki iščejo samo debelo denarnico izpademo spet vse iste, pa čeprav tipi skos govorite "nemorete rečt, da smo vsi enaki"! Vem tud med tipi se najdejo heroji, ki se ne morejo obnašat niti na ravni 7 letnega otroka, pa tud taki, ki še znajo biti kavalirji. Vedno se najde nekdo, ki bo zato, ker je slabo vzgojen ali pa bo mislil da je nekaj več metal slabo luč na vse ostale. 😉

  Odgovori
  • Gost - Imebrigita Gost - Imebrigita

   vse to je res a obstajajo tudi moški ki gledajo na lepoto in denar ali pa pravijo da so samski v resnici so pa v zvezi in ko pride vse to na dan je vse drugo krivo

  • Komentiraj

   Prijavi se ali komentiraj kot gost:
 10. Gost - Ime Gost - Ime

  Odgovori
 11. Gost - Ime Gost - Ime

  Okoli nas je na tisoce ljudi, in vsak je imel ze kdaj negativno izkušnjo v življenju. Fantje govorijo, da so punce pokvarjene, punce pa da so fantje pokvarjeni. Nekaj bo že držalo, a na koncu smo vsi isti. Ta ko je to napisal, ja je imel mogoce res negativne izkušnje, a ne verjamem, da nikdar v svojem življenju, ni nobene zavrnil še preden jo je lahko spoznal. Vsak vidi druge a sam sebe ne. Sam/a sem imel/a negativne izkušnje v zvezi in ponizanja, a to ni opravičilo za deljenje grdih komentarov. Za vsakogar obstaja nekje nekdo in temu, ki je to napisal bi samo rekla, ali si se mogoce vprasal, da pa pac ni bil se tvoj cas, da bi spoznal pravo? Da si mogoce tako zasposljen z iskanjem tiste "prave", da mogoce sploh ne vidis, da ti je pred nosem ze ves cas? Ali si pa tisti pravi, ki ti je enkrat podarila nasmeh, se preden bi jo spoznal obrnil hrbet in odsel vstran? Nehajte obsojat druge in se bolj poglobote sami v sebe, boste bolj srecni. Naucite se cenit majhnih trenutkov in imeti ob sebi ljudi(prijatelje), ki vas imajo radi ter so vredni zaupanja, saj je zivljenje prekratko. Drugim pa nehajte posvecati toliko pozornosti in energije.

  Odgovori
 12. Gost - Vsak po svoje Gost - Vsak po svoje

  Kar me malo moti tukaj zgoraj je to, da ce punca ali fant, recimo oseba spi z vecimi ljudmi je slaba oseba in se ne ceni? Oz ce se pomankljivo oblece se ne ceni? Resno? Vsak se lahko oblaci kakor koli zeli in to ne pomeni da se oseba ne spostuje? Cela drama oz tabuji okoli golote, oblacenja, seksa in vsega ne spada v okvircke vsakdanja in ljudi. Pa kaj ce je oseba spala z XY stevilpm ljudi? Ja zaradi tega je sedaj obsojen/a na vse zgoraj receno, ne vem zakaj take osebe naj si najdejo sebi enake ljudi ujete v tiste omejene okvircke. Vsak clovek je drugacen a zato ne vem zakaj bi bil manj vreden oz ga je potrebno zanicevati. Try not to hate what you dont understand.

  Odgovori
 13. Gost - Ime Gost - Ime

  Zgleda, da je čas takšen,ko tudi zrela dekleta iščejo samo napake, da lahko opravičijo svoja dejanja. V glavnem iščejo izgovore za svoja dejanja. Vse bi rade samo lepo življenje z mnogo denarja. Ko se bodo zavedale, da je v življenju pomembno tudi kaj drugega razen denarja, bo za marsikatero prepozno.

  Odgovori
 14. Gost - S.Pl Gost - S.Pl

  To je zato ker ne znamo bivati iz sebe, ampak bivamo samo na zunaj, skozi izgled, materialnost ipd.. kar nas zanima je zunanjost in zadovoljevanje naših čutov.. ne znamo biti iskreni in to mislim predvsem do sebe.. živimo skozi maske, ki jih oblikujemo po vzorih medijev in reklam.. iščemo popolnost, a v sebi imamo mnenje, o sebi popolnoma nasprotujoče.. Kar pa ni nič narobe, saj moramo prvo spoznati kaj je zunaj, kaj je površno in plehko, kaj je lažno in nepomembno, da bomo lahko potem spoznali kaj je globoko in pomembno..Na tem svetu ne gre drugače, saj smo v svetu dvojnosti, in šele skozi dvojnost lahko spoznamo pravo resnico... tako kot ne moremo vedeti kaj je dobro brez slabega.. ta dvojnost nam da definicijo izkustva, če me razumeš.. tako da dragi prijatelj, to je samo pot razvoja vseh oseb.. enkrat pridejo na to raven in ugledajo resnico o sebi in se bojo spremenili ali spremenile.. Saj drugače ne gre, ker prava sreča ali resnica izvira znotraj nas in ne zunaj nas.. tako, da jih še toliko zadovoljevanja žuranj, sexa z neznanci.ipd. ne bo zares osrečilo, vedno bo ostala v njih praznina in občutek, da nekaj manjka.. takrat pridemo na vrsto mi da jim pokažemo pot v globino sebe in do prave resnice. Zato ti predlagam, da se do takrat poglobi vase, uči se in bodi pripravljen, saj te zaslepljeni ljudje potrebujejo ko se prebudijo. Rad vas imam. S.. Fb: Prebuditveni center

  Odgovori
 15. Gost - Ime Gost - Ime

  To je jokcanje tipičnega beta malea. Punca je nalašč sebe izpostavila kot neresno da ne bi ranila njegovih čustev. Čeprav bi bilo bolje da mu v faco pove da ji tak fenimiziran in naj nekaj naredi na sebi. Da se obnaša kot obesek. Sam sem bil nekoč prav tak Emir, cel svet mi je bil kriv da jaz nimam ženske, iskal sem razloge za užalejenost itd. Dokler nisem skužil da vse kar mam imam v sebi in je punca samo vzročna posledica stvari, ki so se meni samemu zgodile prav. Punca pride, ko si nasmejan. Punca bo dala ko ji boš ti nekaj dal. Pa ni to denar. Da jo nasmeješ, dobro obdelaš, itd. Še vedno so krhke kot včasih in išečjo močnega moškega in oproro, čeprav jih razne serije sex v mestu ipd. hočjo prepričat da so one catch in kao lovijo uboge metroseksualce. Niso xD. Ker pač nikoli ne bodo čustveno stabilne, če pa bodo pa ne bodo več polnokrvne ženske, kot danes že marsikatera ni več(Anglea Merkel, Hillary Clinton). Moški smo še vedno glavna nagrada. In čas je da se začnemo spet obnašat tako. Ker s tem ni prav nič narobe. Moški je samozavest. Ne ego, ne samovšečnost ampak samozavest. Nekdo ob katerem se ženska počuti varno, in ko pride neka težave malo premisli in reče: ma bomo že nekaj zrihtal še zmerej smo.

  Odgovori
 16. Gost - Teysi☆ Gost - Teysi☆

  Tole je cist res ampak mislim da je kontra popolnoma isto tko pr zenskah kt pri moskih!! Je pa res da so se casi zelo spremenili in da ce se je vse tko obrnal se je pac se to da so zau dekleta postala hujsa od moskih, to kar poslusam od drugih in vidim dejansko, kaj so zenske sposobne nrdit...mi gre kar na bruhanje!!! Sem sama zenska ampak za razliko od vecine resnicno znam cenit samo ljubezen in pozornost! Vse ostalo je nagrada! ;) ker sem bila pa zau jst prizadeta preveckrat iz strani ljubljene osebee pa popolnoma vem kko je in se cist strinjam steboj... bolj k si dober slabse je ampak custva so custva in bos sou na konec sveta za nekoga tudi ce te ta nekdo stalno odriva in bos se vedno probu nrdit vse kar je v tvoji moci...in k ti zmanjka moci si prides gor da mores temu nrdit konec ker te druga oseba NE spostuje in samo izkorisca! Najbl na ku**c mi gre pa to k vidim da najslabsi ljudje sherajo tale post....ki so ze sami 100x prizadeli in se vedno to delajo ampak ker nemorejo sprejeti da pa ga je odjebala res njemu ljuba oseba se delal bogiga...ampak zau prepozn! Punce pamet v glavo pa custva v srce cente se in imejte nekoga k vas bo cenu in spostoval taksne kt ste in ne met v glavi samo denarjaaa na sebi pa samo KIC ki naj bi bil zlato!!! Najlepse zlato je nasmeh in dobro srce! Ps: ce bi ljudje gledali na to da imajo raje celo zivljenje iskreno ljubezen kt pa samo materialne stvari brez ljubezni... bi bil svet lepsi...vsi srecno ljubljeni in zaljubljeni.. ampak to je samo zau se v pravljicah. Vem pa da za vsega je nekje sorodna dusa ampak pride k najmanj pricakujes vse pa je odvisno od tebe ali bos odprl oci ali pa si jih bos zatiskal in vedno iskal ljudi ki neznajo cenit in ki jim je vse druga bl pomembno kt ljubezen!

  Odgovori
 17. Gost - Ime Gost - Ime

  Se kar strinjam s tem, kar je napisal.

  Odgovori

Komentiraj

Prijavi se ali komentiraj kot gost:
Smo ti všeč?


x Zapri